Toggle Αναζήτηση

  1. Home
  2. Η εταιρία μας
  3. Ιδρυμα Unilever Foundation
  4. World Food Programme: Βελτίωση της διατροφής

World Food Programme: Βελτίωση της διατροφής

Για περίπου 805 εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα - ένας στους εννέα στον πλανήτη μας - η πείνα είναι μια μάχη που χάνεται καθημερινά και τα παιδιά είναι μεταξύ των πλέον πληγέντων.

Ο υποσιτισμός πλήττει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, στερώντας τους ένα λαμπρό μέλλον. Όταν ένα παιδί στερείται χρόνια σωστής διατροφής, οι βλάβες, οργανικές και ψυχικές είναι μη αναστρέψιμες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε την Πρόκληση για Μηδενική Πείνα το 2012(Link opens in a new window) - Μια παγκόσμια πρωτοβουλία που καλεί τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα και το κοινό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να χτίσουν ένα κόσμο χωρίς πείνα.

Για να συμβάλει στην πρόκληση, το Ίδρυμα Unilever υποστηρίζει το Πρόγραμμα Τοπικά Παρασκευασμένων Σχολικών Γευμάτων (Home Grown School Meal Programme) του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (World Food Programme - WFP). Το πρόγραμμα βοηθά τους μικροκαλλιεργητές να αυξήσουν την ποιότητα και την ποσότητα των καλλιεργειών τους, που μπορούν στη συνέχεια να πωληθούν σε τοπικά προγράμματα σχολικών γευμάτων, δημιουργώντας βιώσιμες αγορές για τους αγρότες. 

Αυτά τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα θρεπτικών γευμάτων στο σχολείο, τα οποία παρέχουν ένα ισχυρό κίνητρο για τα παιδιά να παρακολουθήσουν τις τάξεις και να παραμείνουν στο σχολείο. Ταυτόχρονα, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν την εξουσιοδότηση να διαχειρίζονται και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα δικά τους προγράμματα σχολικών γευμάτων.

Από το 2007, η Unilever έχει προσφέρει πάνω από $26 εκατομμύρια σε υποστήριξη του προγράμματος WFP. Μόνο το 2014, αυτή η υποστήριξη θα επιτρέψει στο WFP να παρέχει περισσότερα από 9 εκατομμύρια σχολικά γεύματα σε χώρες που περιλαμβάνουν το Μπαγκλαντές, την Ινδονησία, την Κένυα, το Εκουαδόρ, τη Μιανμάρ και τις Φιλιππίνες.

1Πηγή: State of Food Insecurity in the World, FAO, 2014.

Πίσω στην κορυφή