Συντηρητικά

Τα συντηρητικά, όπως υποδεικνύει και η ονομασία τους, συμβάλλουν στη διατήρηση της φρεσκάδας των προϊόντων. Χρησιμοποιούμε συντηρητικά για να προστατεύσουμε τα προϊόντα μας από βακτήρια, μύκητες και μούχλες. Στη φύση τα συντηρητικά προστατεύουν τα φυτικά, τα ανθρώπινα και τα ζωικά κύτταρα. Με τον ίδιο τρόπο, τα συντηρητικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας. Χωρίς συντηρητικά, τα προϊόντα θα άρχιζαν να εκλύουν δυσάρεστες οσμές, να αλλάζουν χρώμα ή να μουχλιάζουν.

Skin care

Αξιολογούμε όλα τα προϊόντα μας, ώστε να επιλέγουμε τον καλύτερο συνδυασμό συντηρητικών, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως ο τύπος προϊόντος, ο τρόπος χρήσης του και το σημείο αποθήκευσής του. Για παράδειγμα, στις δερματικές κρέμες παρατηρούμε αν η επανειλημμένη βύθιση των δακτύλων στο προϊόν μπορεί να το μολύνει.

Εκτός από τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, προβαίνουμε σε δικές μας αξιολογήσεις ασφάλειας και παρακολουθούμε τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες. Προσθέτουμε συντηρητικά μόνο όταν είναι απαραίτητο και ελέγχουμε προσεκτικά τη χρησιμοποιούμενη ποσότητα. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζουμε την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση συντηρητικών.

Κατανοούμε ότι ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να αποφεύγουν κάποια συντηρητικά. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσουμε μερικές φορές προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένα συντηρητικά.

Στις παρακάτω παραγράφους μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά τα συντηρητικά για τα οποία μας ρωτούν συχνά: παραβένια, μεθυλισοθειαζολινόνη, δότες φορμαλδεΰδης και φαινοξυαιθανόλη.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας