Toggle Αναζήτηση

  1. Home
  2. Tα προϊόντα μας
  3. Αρθρογραφία
  4. Αγουρέλαιο, το πολυτιμότερο ελαιόλαδο

Αγουρέλαιο, το πολυτιμότερο ελαιόλαδο

Replace this image

Το έχετε δει στα ράφια αλλά δεν το βρίσκετε όλο το χρόνο. Φυσικά, αφού το αγουρέλαιο, το λάδι του πρώτου καρπού της ελιάς είναι ένα πολύτιμο ελαιόλαδο που κυκλοφορεί μόνο για μερικούς μήνες. Θέλετε να μάθετε κι άλλα γι’ αυτό;

Αγουρέλαιο, το πολυτιμότερο ελαιόλαδο

Ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη και χαρακτηριστικά πικρή και πικάντικη γεύση του. Είναι το ελαιόλαδο που φέρνει στο πιάτο μας την αυθεντική γεύση της ελιάς, τις μυρωδιές της φύσης, τα πολύπλοκα αρώματα, αυτά τα χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό και πολύτιμο. Το αγουρέλαιο, ο πιο πολύτιμος χυμός της ελιάς, φτάνει στο πιάτο μας μόνο για μερικούς μήνες του χρόνου και αποτελεί ιδανική επιλογή για γεύση και υγεία.

Γιατί να το προτιμήσουμε

  1. Συλλογή: Το αγουρέλαιο συλλέγεται στα μέσα Οκτώβρη από τις πιο φρέσκες και γερές ελιές, άγουρες και πράσινες, που δεν έχουν χτυπηθεί για να πέσουν από το δέντρο. Γι’ αυτό και ο χυμός τους θεωρείται ανώτερος ποιοτικά και είναι πλουσιότερος σε γεύση και άρωμα.
  2. Διάθεση: Το περιορισμένο διάστημα συλλογής των ελιών είναι και ο λόγος που το αγουρέλαιο δεν κυκλοφορεί όλο το χρόνο στην αγορά.
  3. Ημερομηνία λήξης: Το αγουρέλαιο, όπως και τα υπόλοιπα συσκευασμένα ελαιόλαδα, έχει ημερομηνία λήξης ώστε να είμαστε βέβαιοι ως καταναλωτές πως κάθε φορά που ανοίγουμε το μπουκάλι, βάζουμε στο φαγητό μας ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η φύση.
  4. Διατροφική αξία: Το αγουρέλαιο είναι διατροφικά και βιολογικά ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο ελαιόλαδο. Χάρη στη φρεσκάδα του, περιέχει πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία αλλά και μοναδική γεύση.
  5. Περιέχει ακόμη: Όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το ενεργό οξυγόνο και τις ελεύθερες ρίζες.

Ιδέα!

Το αγουρέλαιο ταιριάζει ιδανικά με τις φρέσκες σαλάτες (ωμές ή βραστές) και συνοδεύει απόλυτα κάθε φαγητό όπου προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο (ψάρι, βραστά λαχανικά, λαδερά).

Σας προτείνουμε

Το Άλτις Αγουρέλαιο είναι το πρώτο λάδι της ελιάς που συλλέγεται από τον άγουρο ελαιόκαρπο. To Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με την πλούσια, φρουτώδη, χαρακτηριστικά πικρή γεύση, το έντονο άρωμα της άγουρης φρέσκιας ελιάς και το ξεχωριστό του χρώμα.

Πίσω στην κορυφή