Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

Ben & Jerry's

Peace, Love & Ice cream.

Ben and Jerry's logo
Ben & Jerry's Ice Cream. Το καλύτερο δυνατό παγωτό, με τον καλύτερο τρόπο.

Μια υπέροχη ιστορία παγωτού που μετράει πάνω από 40 χρόνια, από τότε που οι 2 σχολικοί φίλοι Ben Cohen και Jerry Greenfield αποφάσισαν να ιδρύσουν την εταιρεία Ben & Jerry’s. Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό παγωτό, με τον καλύτερο τρόπο, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα συστατικά Δίκαιου Εμπορίου όπως ζάχαρη, κακάο, βανίλια, μπανάνες. Η Ben & Jerry's είναι μια εταιρεία με έδρα στο Βερμόντ και εξ ολοκλήρου θυγατρική της Unilever από το 2000 και έχει παρουσία σε 35 χώρες παγκοσμίως.

Όλα ξεκίνησαν σε μία τάξη του γυμνασίου, όταν 2 συμμαθητές ανακάλυψαν ένα κοινό τους πάθος. Ο BenCohen και ο JerryGreenfield απεχθάνονταν τη γυμναστική και λάτρευαν το φαγητό. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1978, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα παρασκευής παγωτού δι’ αλληλογραφίας, τα οποία τους στοίχησαν μόλις 5 δολάρια, οι δύο χίπις– παιδιά των λουλουδιών – μετέτρεψαν ένα παλιό και εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο στο Burlington του Vermont σε βιοτεχνία παρασκευής παγωτού. Έτσι, ο κόσμος που δοκίμαζε το παγωτό τους δεν άργησε να σχηματίσει ουρές και σύντομα οι ουρές αυτές με την αγάπη του κόσμου πέρασαν τον Ατλαντικό και «έφτασαν» μέχρι την Ευρώπη.

Αυτό που το κάνει μοναδικό; Το γάλα και η κρέμα γάλακτος στα παγωτά μας προέρχονται από αγελάδες που βοσκούν έξω για τουλάχιστον 120 ημέρες το χρόνο. Όσα από τα συστατικά μας είναι εφικτό, φέρουν την πιστοποίηση Fairtrade, υποστηρίζοντας πάνω από 200.000 αγρότες που επενδύουν στις τοπικές κοινότητές τους. Το παγωτό μας παρασκευάζεται με αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, χωρίς τεχνητές χρωστικές και είναι πλούσιο σε κομμάτια και σιρόπια. Τα κύπελα και τα καπάκια μας είναι ανακυκλώσιμα.

Αγαπάμε να φτιάχνουμε παγωτό - αλλά το να αξιοποιούμε την εταιρεία μας για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, δίνει ακόμη μεγαλύτερο νόημα στη δουλειά μας. Με γνώμονα τις βασικές μας αξίες, επιδιώκουμε σε ό, τι κάνουμε, σε κάθε επίπεδο της επιχείρησής μας, να προωθήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια, να υποστηρίξουμε την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη για τις ιστορικά περιθωριοποιημένες κοινότητες και να προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε τα φυσικά συστήματα της Γης. Με άλλα λόγια: χρησιμοποιούμε το παγωτό για να αλλάξουμε τον κόσμο.

Επικοινωνήστε με τη Unilever σχετικά με τη μάρκα Ben & Jerry's

Εάν έχετε ερωτήσεις ή παρατηρήσεις σχετικά με τη μάρκα Ben & Jerry's, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επάνω