Toggle Αναζήτηση

Becel Pro-activ

Becel ProActiv

Μειώστε τη χοληστερίνη σας και απολαύστε μια ζωή γεμάτη υγεία.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Becel

To 1993, η ΕΛΑΪΣ κυκλοφορεί το Βecel, "τo φίλο της καρδιάς", μια μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά, πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το Σεπτέμβριο του 2000, κυκλοφορεί το Becel ProActiv, ένα spread χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και εμπλουτισμένο με φυτικές στερόλες που απευθύνεται σε άτομα με υψηλότερα επίπεδα χοληστερίνης από το φυσιολογικό και αποτελεί έναν αποτελεσματικό, εύκολο και γευστικό τρόπο μείωσης της χοληστερίνης.

Το Μάιο του 2004, κυκλοφορεί το Becel ProActiv προϊόν με ημιαποβουτυρωμένο γάλα και το Μάρτιο του 2005 εμφανίζεται το Becel ProActiv επιδόρπιο στραγγιστού γιαουρτιού, προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές προϊόντων για να μειώσουν τη χοληστερίνη τους.

Το Σεπτέμβριο του 2005 κάνει την εμφάνισή του το Becel ProActiv "1 την ημέρα", ρόφημα γιαουρτιού με φυτικές στερόλες, κάνοντας τη μείωση της χοληστερίνης ακόμα πιο απλή, αφού περιέχει τη συνιστώμενη (για όσους πρέπει να μειώσουν τη χοληστερίνη τους) ποσότητα στερολών* σε ένα μόνο μπουκαλάκι.

Φυτικές στερόλες: σύμμαχος κατά της χοληστερίνης

Οι φυτικές στερόλες που περιέχονται στα προϊόντα Becel ProActiv, είναι ένα φυσικό φυτικό συστατικό. Οι φυτικές στερόλες βρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες μόνο σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης όπως τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα αποφλοιωμένα λαχανικά και τα φυτικά έλαια. Επειδή οι φυτικές στερόλες έχουν την ίδια μορφή με τη χοληστερίνη καταφέρνουν και παίρνουν τις θέσεις της στα αγγεία. Έτσι, η χοληστερίνη δε βρίσκει ελεύθερο χώρο να μείνει στον οργανισμό και αποβάλλεται. Στη συνέχεια, αποβάλλονται και οι φυτικές στερόλες.

Οι φιλικές αυτές ουσίες για την υγεία της καρδιάς είναι γνωστές για την ικανότητά τους να μειώνουν τη χοληστερίνη, για πάνω από 50 χρόνια. Παρότι καταναλώνουμε φυτικές στερόλες καθημερινά στη διατροφή μας, η ποσότητα που λαμβάνουμε δεν είναι αρκετή για τη μείωση της χοληστερίνης. Ακόμα και στο πλαίσιο ενός χορτοφαγικού διαιτολογίου, η ημερήσια πρόσληψη στερολών είναι 3-4 φορές μικρότερη από τη συνιστώμενη*, για την αποτελεσματική μείωση της χοληστερίνης. Οι διεθνείς διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της χοληστερίνης συστήνουν την κατανάλωση* φυτικών στερολών καθημερινά.

Οι φυτικές στερόλες αφαιρούν ενεργά τη χοληστερίνη από το σώμα, εμποδίζοντας εν μέρει την απορρόφησή της από το έντερο. Η χοληστερίνη που δεν απορροφάται αποβάλλεται από το σώμα μαζί με τις φυτικές στερόλες, γεγονός που οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερίνης και της LDL «κακής» χοληστερίνης, χωρίς όμως να επηρεάζονται τα επίπεδα της HDL «καλής» χοληστερίνης.

3 μερίδες Becel pro.activ καθημερινά

Περισσότερες από 50 ανεξάρτητες κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση 3 μερίδων καθημερινά, από οποιοδήποτε προϊόν Becel ProActiv (προϊόν με γάλα, επιδόρπιο γιαουρτιού ή μαργαρίνη) ή ένα μπουκαλάκι ροφήματος γιαουρτιού Becel ProActiv "1 την ημέρα", εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με την απαραίτητη ποσότητα φυτικών στερολών.

*1,5-2,4gr φυτικών στερολών καθημερινά μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη 7-10% σε 2-3 εβδομάδες. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης συνιστούν παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου. Η στεφανιαία νόσος έχει πολλούς παράγοντες κινδύνου και η μεταβολή ενός από αυτούς ενδέχεται να έχει ή να μην έχει ευεργετικό αποτέλεσμα.

Ξέρετε ότι...

  • 1 στους 3 Έλληνες έχει υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και οι 7 στους 10 δεν το γνωρίζουν;
  • Όλα τα προϊόντα Becel ProActiv είναι εγκεκριμένα από ανεξάρτητους επιστημονικούς φορείς σε περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA)

Χώρα

Argentina

Unilever Belgium N.V.
Humaniteitslaan/Boulevard de l’Humanité 292
1190 Brussel/Bruxelles
Belgium

Av. El Dorado No 69 B-45
7 Floor. Corporate Center building
Bogotá
Colombia

Foods
T: 018000 527517

Home & personal care
T: 018000 513130

Unilever Danmark A/S
Ørestads Boulevard 73
2300 København S

Unilever France S.A.
20 rue des Deux Gares,
92842 Rueil Malmaison Cedex

Unilever Deutschland  
GmbH
Konstantin Bark 
Am Strandkai 1
20457 Hamburg

+49(0)40-3493-3520
www.unilever.de

Hindustan Unilever Limited
Unilever House, B. D.
Sawant Marg
Chakala, Andheri (E)
Mumbai - 400 099

Unilever Japan Head Office
Nakameguro GT Tower (Reception 22F)
2-1-1
Kamimeguro, Meguro-ku
Tokyo
153-8578

Unilever Tea Kenya Limited

Kericho-Nakuru Road

P.O.Box 20 – 20200

Kericho, Kenya

Unilever (Malaysia)
Holdings SDN BHD
Level 33-35, Menara TM 
Jalan Pantai Baru
59200 Kuala Lumpur
PO BOX 11015 
50732 Kuala Lumpur
Malaysia  

Unilever N.V. Weena 455
PO Box 760 3000
DK Rotterdam
Netherlands

Martin Linges vei 25,

1364 Fornebu, Norge

Unilever Jeronimo Martins Lda.
Largo de Monterroio
Mascarenhas 1
1099-081 Lisboa
Portugal

Unilever de Puerto Rico
Professional Offices Park
997 San Roberto Street, Suite 7
San Juan, PR 0096

Unilever South Central Europe SA
Baneasa Business & Technology Park
42-44 Bucuresti-Ploiesti street
Building B
4th floor
District 1
013696 Bucharest
Romania

Unilever Vietnam
156 Nguyen Luong Bang Avenue
Tan Phu Ward, District 7
Ho Chi Minh City
Vietnam

Πίσω στην κορυφή