Βοήθεια με την αίτηση

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να συμπληρώσετε τη φόρμα;

Το πρόγραμμα αποφοίτων Unilever είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Συνεπώς είναι εξαιρετικά σημαντικό η αίτηση να είναι ακριβής, περιεκτική και αληθής και ν' αντικατοπτρίζει την καταλληλότητά σας για το πρόγραμμα και τον επιχειρηματικό τομέα για τον οποίο κάνετε αίτηση. Αν δυσκολεύεστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις, αναλογιστείτε αν αυτή είναι όντως η κατάλληλη καριέρα που θέλετε.

Συμπληρώστε την αίτηση προσεχτικά.

Αυτή είναι η πρώτη σας ευκαιρία για να κάνετε καλή εντύπωση. Αν περάσετε στην ημέρα αξιολόγησης, ανώτεροι διευθυντές της εταιρείας μας θα δουν την αίτηση, συνεπώς βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβής και ότι έχετε κάνει ορθογραφικό έλεγχο.

Χρησιμοποιήστε παραδείγματα.

Σκεφτείτε ποιος είναι ο στόχος της ερώτησης και προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε παραδείγματα από κάθε πτυχή της ακαδημαϊκής, εργασιακής και κοινωνικής σας ζωής προκειμένου να μας πείσετε ότι είστε έτοιμοι για αυτόν τον ρόλο και την ευθύνη.

Να είστε επιλεκτικοί, σύντομοι και σχετικοί στις απαντήσεις σας.

Ελέγξτε ότι ο αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας και η διεύθυνση email είναι σωστά.

Θα είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τι πρέπει να κάνω κατά τη διάρκεια της συνέντευξης;

Να είστε ο εαυτός σας

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πόσο σημαντικό είναι. Δεν αρκεί απλά να μας πείτε ό,τι θεωρείτε πως πρέπει να πείτε ή να μαθαίνετε ερωτήσεις απ' έξω. Προσλαμβάνουμε άτομα επειδή πιστεύουμε ότι η προσωπικότητά τους θα ανθίσει στην εταιρεία μας, συνεπώς αν προσποιείστε ότι είστε κάποιος άλλος δεν πρόκειται να σας ωφελήσει.

Να συμμετέχετε και να είστε ενθουσιώδεις!

Αφιερώστε χρόνο στις απαντήσεις των ερωτήσεων, μην φοβηθείτε τις σύντομες διακοπές ενώ σκέφτεστε το καλύτερο παράδειγμα. Το καλύτερο είναι μια σύντομα απάντηση που έχετε σκεφτεί καλά. Δεν έχετε καταλάβει καλά την ερώτηση, ζητήστε να επαναληφθεί ώστε να κατανοήσετε την ερώτηση και να την απαντήσετε κατάλληλα.

Να είστε ειλικρινείς

Αποφεύγουμε τη χρήση ανοικτών ή καθοδηγητικών ερωτήσεων. Θα πρέπει να απαντήσετε κάθε ερώτηση με ειλικρίνεια και ρεαλιστικά. Δώστε μας απαντήσεις που αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις σκέψεις σας και την εμπειρία σας στη ζωή. Είναι ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσουμε με ακρίβεια αν είστε κατάλληλοι για τη Unilever και το αντίστροφο, απλά αφήστε τη συζήτηση να σας περιγράψει.

Δώστε παραδείγματα από την πραγματική ζωή

Σκεφτείτε ευρύτερα για τους ρόλους και τις ευθύνες που είχατε μέχρι σήμερα και τα επιτεύγματά σας, κοινωνικά, ακαδημαϊκά ή εργασιακά.

Κάντε δικές σας ερωτήσεις

Οι συνεντεύξεις είναι αμφίδρομες, συνεπώς κάντε ελεύθερα ερωτήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο.

Ποιες είναι η συμβουλές σας για την ημέρα αξιολόγησης;

Αξιοποιήστε την στο μέγιστο

Η ημέρα επιλογής είναι ειδικά σχεδιασμένη για να μας δώσει μια ρεαλιστική εικόνα του ατόμου σας και των δυνατοτήτων σας – για να βρείτε ακριβώς τι σας δίνει κίνητρο και αν διαθέτετε την όρεξη και τη φιλοδοξία για καινοτομία, ώστε να βοηθήσετε την Unilever να φτάσει σε νέα ύψη. Εξίσου σημαντικό είναι ότι θα σας δώσουμε επίσης μια εικόνα για τον τρόποι εργασίας μας και θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε ορισμένα ανώτερα στελέχη μας, καθώς επίσης μερικούς αποφοίτους μας.

Μιλήστε

Κατά τη διάρκεια των ομαδικών ασκήσεων, ίσως είναι δύσκολο να εκφράσετε τη γνώμη σας όταν υπάρχουν άλλοι πέντε υποψήφιοι που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο, ωστόσο βεβαιωθείτε ότι θα πείτε τη γνώμη σας και θα συνεισφέρετε σχόλια. Αν δεν συνεισφέρετε στην ομαδική συζήτηση και δεν πείτε κάτι, δεν θα έχουμε στοιχεία για να σας αξιολογήσουμε για την άσκηση.

Προετοιμαστείτε

Κατανοήστε εκ των προτέρων την επιχείρηση και τον επιχειρηματικό τομέα στον οποίο θέλετε να απασχοληθείτε. Αν και αποτελεί σημαντικό μέρος της διαδικασίας πρόσληψης, προσπαθήστε να μην αγχωθείτε και μην ξεχάσετε να χαμογελάτε.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών και ωρών για κάθε χώρα όπου κάνετε αίτηση, επικοινωνήστε με τα τοπικά γραφεία της Unilever.

Πίσω στην κορυφή