Εφοδιαστική Αλυσίδα

Εφοδιαστικής αλυσίδα

"Το 2012, για πρώτη φορά, βρεθήκαμε στις 10 κορυφαίες εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως, όπως καθορίζονται από τους κορυφαίους αναλυτές του κλάδου, την εταιρεία Gartner. Το επίτευγμα είναι φανταστικό."

Pier Luigi Sigismondi, Chief Supply Chain officer

Παράγουμε 2 δισεκατομμύρια παγωτά Magnum ετησίως. Είναι τεράστια απόλαυση για εμάς και μόλις ένα παράδειγμα της αξίας πρου προσθέτουμε στις ζωές 2 δισεκατομμυρίων καταναλωτών που χρησιμοποιούν τις μάρκες μας καθημερινά.

Η εφοδιαστική αλυσίδα μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη μεταφορά των προϊόντων μας στους πελάτες και τους καταναλωτές, από την προμήθεια των πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή και την παράδοση του τελικού προϊόντος. Διαδραματίζουμε επίσης σημαντικό ρόλο για την υλοποίηση της αποστολής βιωσιμότητας της Unilever.

Η ολοκληρωμένη εφοδιαστική μας αλυσίδα αξιοποιεί οκτώ τομείς: μηχανολογία, παραγωγή, προμήθειες, logistics, εξυπηρέτηση πελατών, σχεδιασμό, ποιότητα και ασφάλεια, ώστε να αναπτύξετε την καριέρα σας στην κορυφαία εταιρεία μας.

Σχέδιο Βιώσιμης Διαβίωσης της Unilever

Από τον βιώσιμο τρόπο προμηθειών μέχρι τη βιώσιμη παραγωγή και logistics, η Εφοδιαστική Αλυσίδα συνεισφέρει σημαντικό στο σχέδιο USLP. Μειώσαμε τν αντίκτυπό μας στο περιβάλλον τουλάχιστον κατά ένα τρίτο, ενώ παράλληλα αναπτυχθήκαμε από μια εταιρεία €40 δισεκατομμυρίων σε μια εταιρεία σχεδόν €50 δισεκατομμυρίων. Για παράδειγμα, σχεδόν οι μισές από τις εγκαταστάσεις μας παράγουν πλέον μηδενικά κατάλοιπα για τις χωματερές.

Σε συνεργασία με τους προμηθευτές μέσω του προγράμματος Partner to Win αναμένουμε να φτάσουμε σε ποσοστό βιωσιμότητας προμηθειών 100% για τις γεωργικές πρώτες ύλες. Για παράδειγμα, το φοινικέλαιο που χρησιμοποιούμε προέρχεται από βιώσιμες πηγές και στην Κένυα εκπαιδεύσαμε 350.000 μικροτεϊοκαλλιεργητές για τη χρήση βιώσιμων πρακτικών σε συνεργασία με την Ένωση Ανάπτυξης Τσαγιού της Κένυα.

Η εντυπωσιακή εφοδιαστική αλυσίδα της Unilever

  • Βρισκόμαστε στις 10 κορυφαίες εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως σύμφωνα με την κατάταξη της Gartner (πρώτη στην Ευρώπη)
  • Είμαστε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίας logistics στον κόσμο, πίσω από την DHL
  • Βρισκόμαστε καθ' οδόν για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2020
  • Έχουμε 150.000 πελάτες παγκοσμίως τους οποίους εξυπηρετούμε με σχεδόν 60.000 προϊόντα
  • Προμηθεύουμε περισσότερα από 200.000 διαφορετικά υλικά από 160.000 προμηθευτές που συνεργάζονται με μέχρι και ένα εκατομμύριο μικροκαλλιεργητές
  • Λειτουργούμε πάνω από 250 εργοστάσια που παράγουν 130.000 φακελάκια τσαγιού το λεπτό, 1 δισεκατομμύριο αποσμητικών ετησίως και 2 δισεκατομμύρια ετησίως
  • Συνεργαζόμαστε με την ομάδα F1 της Lotus για να αναπτύξουμε μια φιλοσοφία επιδόσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα μας
Πίσω στην κορυφή