Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

Ευρωπαϊκό βραβείο για το περιβάλλον στην ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS

Δημοσιευμένο:

για το πρόγραμμα Συμβολαιακής & Αειφόρου Καλλιέργειας Τομάτας

Ευρωπαϊκό βραβείο για το περιβάλλον, για  το πρόγραμμα Συμβολαιακής & Αειφόρου Καλλιέργειας Τομάτας

Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Διεργασίας (Process Award) των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον απέσπασε το πρωτοποριακό, καινοτόμο Πρόγραμμα Συμβολαιακής & Αειφόρου Καλλιέργειας Τομάτας, που εφαρμόζει από το 2011, η Unilever στο εργοστάσιο Pummaro που διατηρεί στη Γαστούνη της Ηλείας.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση πραγματοποιείται για 6η χρονιά φέτος στην Ελλάδα, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος είναι να βραβεύονται εταιρείες, οργανισμοί, καθώς και δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς με έδρα στη χώρα μας, που συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία.


Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα τιμητική αυτή διάκριση, ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas, δήλωσε:

«Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια από την πρώτη εφαρμογή του, το πρόγραμμα Συμβολαιακής & Αειφόρου Καλλιέργειας Τομάτας έχει ήδη συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των 100 γεωργών που συμμετέχουν σ’ αυτό και των οικογενειών τους, ενώ μετέτρεψε το εργοστάσιο της Γαστούνης σε έναν από τους βασικούς προμηθευτές εξαιρετικής ποιότητας τοματοπολτού για τα εργοστάσια της Unilever στην Ευρώπη. Παράλληλα, πέτυχε να μειώσει σε αξιοσημείωτο βαθμό όλους τους παράγοντες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, όπως τη χρήση νερού (κατά 25%), τα απορρίμματα από τα χωράφια (κατά 54%), τα αζωτούχα λιπάσματα (κατά 38,5%) και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (κατά 24%)».

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής και στην Ελλάδα του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία, που συνδέει άμεσα την επιχειρηματική ανάπτυξη με τη βιωσιμότητα και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και διακεκριμένων εκπροσώπων της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Επάνω