Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

Εχουμε τις περισσότερες μάρκες στη λίστα Kantar

Δημοσιευμένο:

H Kantar Worldpanel ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της 5ης ετήσιας αξιολόγησης των μαρκών που προτιμούν οι καταναλωτές.

Η Unilever είναι η εταιρεία με τις περισσότερες μάρκες στη λίστα της Kantar Worldpanel

13 μάρκες μας στο Top 50 της φετινής κατάταξης

Η Unilever είναι η εταιρεία με τις περισσότερες μάρκες στη λίστα της Kantar Worldpanel με τα 50 πιο δημοφιλή brands, παγκοσμίως.

13 μάρκες της Unilever βρίσκονται στο Top 50 της φετινής κατάταξης των πλέον προτιμώμενων από τους καταναλωτές, παγκοσμίων brands.

Μάλιστα, 9 από αυτές –τα δυο τρίτα, δηλαδή- ανήκουν στην κατηγορία προϊόντων που έχουν εντάξει και εφαρμόζουν στη στρατηγική τους το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία.

Αυτό αποκάλυψε πρόσφατα η Kantar Worldpanel*, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της 5ης στη σειρά, ετήσιας αξιολόγησης των μαρκών που προτιμούν οι καταναλωτές, στην κατηγορία Ταχέως Κινούμενων Καταναλωτικών Αγαθών (Τρόφιμα, Προϊόντα Οικιακής & Προσωπικής Φροντίδας, Αναψυκτικά/ Ροφήματα).

Κριτήρια της αξιολόγησης, που προκύπτουν από δείγμα 1 εκ. νοικοκυριών και 300 εκ. αγοραστικών επιλογών σε 39 χώρες, είναι ποιες μάρκες αγοράζονται συχνότερα, από τους περισσότερους καταναλωτές.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι, σύμφωνα με την κατάταξη αυτή, οι καταναλωτές δείχνουν να εμπιστεύονται και να επιβραβεύουν τις μάρκες εκείνες που συνδέουν άμεσα την ανάπτυξή τους με την παράλληλη θετική επίδρασή τους στην κοινωνία και στο περιβάλλον –αυτές, δηλαδή, που σε ό,τι αφορά στη Unilever, επιχειρούν σύμφωνα με τις αρχές βιωσιμότητας και αειφορίας που έχει θέσει η εταιρεία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα στην Ελλάδα είναι οι μάρκες Pummaro, Klinex, Aim, Becel Pro.Activ, Βιτάμ, Knorr, Dove και άλλες.

Όπως δήλωσε ο Keith Weed, Επικεφαλής των τομέων Marketing και Επικοινωνίας της Unilever, «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν εταιρείες και προϊόντα, όχι μόνο για την ποιοτική υπεροχή σε σχέση με την καλή τιμή τους αλλά και για τις αξίες που πρεσβεύουν.

Η εμπειρία μας δείχνει ότι αυτές οι ‘μάρκες με σκοπό’, όπως τις αποκαλούμε, έχουν ταχύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη σε σχέση με τις άλλες.

Εμείς έχουμε θέσει στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο επιχειρούμε τις επενδύσεις, την καινοτομία και την αειφορία και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και στο περιβάλλον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unilever, οι αειφόρες μάρκες της αναπτύσσονται κατά 50% ταχύτερα από τις υπόλοιπες ενώ, το 2016, συνέβαλαν στο 60% και πλέον της συνολικής ανάπτυξης της εταιρείας.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι, επίσης πρόσφατα, η Unilever κατέκτησε, για 7η συνεχή χρονιά, την κορυφαία θέση στο GlobeScan/SustainAbility Leaders Brand Report, που εξετάζει ποιες εταιρείες, ΜΚΟ και κρατικοί φορείς ηγούνται της παγκόσμιας ατζέντας για την αειφορία.

*Περισσότερες πληροφορίες για την Kantar Worldpanel και τη συγκεκριμένη αξιολόγηση στο www.kantarworldpanel.com/brand-footprint-ranking

Επάνω