Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

Τριπλή διάκριση για τη Unilever στα Health & Safety Awards

Δημοσιευμένο:

Θέτουμε τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του στο χώρο εργασίας στο επίκεντρο, προάγουμε τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας.

Τρία βραβεία για την Unilever Hellas στα Health & Safety Awards 2024

H Unilever απέσπασε τρεις σημαντικές διακρίσεις που αφορούν την Υγεία και την Ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, διακρίθηκε στα Health & Safety Awards 2024 κερδίζοντας σημαντικά βραβεία στην τελετή απονομής που διοργανώθηκε από την Boussias Events, την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Στα Health & Safety Awards, συμμετέχουν οι σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς, αναδεικνύονται και επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές Υγείας & Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο, την καινοτομία, την ηγεσία και την ποιότητα στο σχεδιασμό των Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας.

Η Unilever ξεχώρισε για τη δημιουργικότητα και τη στρατηγική της σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ειδικότερα, η Unilever κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Οδική Aσφάλεια & Επαγγελματικοί Οδικοί Κίνδυνοι/Fleet Safety», για τις πρακτικές της σχετικά με την «Ασφάλεια εργαζομένων στις οδικές μετακινήσεις». Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό σύστημα διαχείρισης για την οδική μας ασφάλεια, τηρώντας τη δέσμευσή της για μηδενικές βλάβες, ακολουθώντας τον κύκλο της συνεχούς βελτίωσης και του κανόνα Plan – Do – Check – Act. Επιπλέον, η χρήση της τεχνολογίας παίζει καθοριστικό ρόλο σε θέματα ασφάλειας και παρακολούθησης της επίδοσης από τους ίδιους τους οδηγούς, στο δρόμο, παρέχοντάς τους κίνητρα για βελτίωση.

H Unilever, έλαβε άλλο ένα Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Διακίνηση Εμπορευμάτων και Αποθήκευση» εφαρμόζοντας ένα αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας, που ενισχύει τη νοοτροπία πρόληψης, για την ολοκληρωμένη και συστηματική διαχείριση της υγείας και ασφάλειας στις αποθήκες της εταιρείας.

Απέσπασε επίσης, το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Health and Safety Culture/ Industry Logistics» για την υλοποίηση εξειδικευμένων μελετών ασφαλείας προκειμένου να μηδενιστούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το σύστημα ψύξης αμμωνίας. Το σύστημα αυτό λειτουργεί στις εγκαταστάσεις μας, σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε, εταιρεία που εξειδικεύεται στην πρόληψη του επαγγελματικού και βιομηχανικού κινδύνου.

Προάγουμε τα θέματα Υγείας & Ασφάλειας

Ο Γιώργος Μαυραγάνης, Head Of Customer Operations South Eastern & South Central Europe, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη σημαντική διάκριση καθώς οι καλές πρακτικές που εφαρμόζουμε, επιβραβεύονται χάρη στη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Στη Unilever, στόχος μας μας είναι να διαμορφώνουμε καθημερινά ένα υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους μας. Η αναγνώριση των πρωτοβουλιών αυτών, μας δίνει ώθηση να συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση, καλλιεργώντας μια κουλτούρα ασφάλειας για τους εργαζομένους μας».

Η Εύη Σγούρου, Safety Health Environment & Security Lead, σε Ελλάδα και Κύπρο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ασφάλεια για τη Unilever δεν είναι απλά προτεραιότητα, αλλά ένα αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας σε όλες τις δραστηριότητες, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τις διακρίσεις αυτές που αναδεικνύουν τη βαρύτητα που δίνουμε στα θέματα αυτά, αλλά κυρίως τονίζουν την αποτελεσματική συμμετοχή και δέσμευση όλων μας για την ασφάλεια, που είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία».

Ως επιστέγασμα όλων αυτών των σημαντικών πρωτοβουλιών στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας στον εργασιακό χώρο, η Εύη Σγούρου, διακρίθηκε πρόσφατα στην Powerlist, Health and Safety Managers 50 του περιοδικού Manufacturing, με τα πιο επιδραστικά στελέχη που ξεχωρίζουν για το ρόλο τους.

Πιστοί στη δέσμευσή μας, θέτουμε τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του στο χώρο εργασίας στο επίκεντρο και συνεχίζουμε να δημιουργούμε το κατάλληλο πλαίσιο για την προαγωγή των θεμάτων Υγείας και Ασφάλειας.

Τρία βραβεία για την Unilever Hellas στα Health & Safety Awards 2024. Unilever & ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ στη βράβευση.
Αντώνης Τσακιράκης (CD Operations & Retail Execution Lead), Γιώργος Αντύπας (SEE Physical Operations Manager), ΓΙώργος Μαυραγάνης (Customer Operations Head SEE & SCE), Εύη Σγούρου (Country SHE & SEC Lead), ΑΘηνά Κασίμη (ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ), Ιωάννης Μαρκετάκης (ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ).


Επάνω