Toggle Αναζήτηση

 1. Home
 2. Νέα & Ειδήσεις
 3. Βραβεία & Διακρίσεις

Βραβεία & Διακρίσεις

Μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι υπάρχει σίγουρα κάποιο από τα προϊόντα μας! Απλά ανοίξτε το ψυγείο σας ή κοιτάξτε στο ντουλάπι της κουζίνας... Τα προϊόντα μας καλύπτουν όλες τις ανάγκες, ενώ καθένα είναι και μια καινούργια ιδέα.

Η Unilever στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η Unilever δραστηριοποιείται με την επωνυμία ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε., διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της πληθώρα προϊόντων στους τομείς των Τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων και των Παγωτών ALGIDA-ΕΒΓΑ-BEN&JERRY’S, της Οικιακής και Προσωπικής Φροντίδας και Υγιεινής. Είναι η 3η σε μέγεθος εταιρεία σε μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα (πλην πετρελαιοειδών), με ετήσιο τζίρο το 2013 ύψους 483 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται σε 26 κατηγορίες προϊόντων με περίπου 1.600 κωδικούς και είναι ο Νο 1 προμηθευτής στο λιανεμπόριο, με «δυνατή» παρουσία σε 35 διαφορετικά σημεία μέσα στα Super Markets.

Η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS συνεργάζεται με διάφορους Επιστημονικούς Οργανισμούς και ΜΚΟ, προκειμένου να προωθήσει τοπικά Αειφόρες πρακτικές και πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Τον Δεκέμβριο του 2010, η Unilever εξαγόρασε και στην Ελλάδα τον Τομέα Προσωπικής Υγιεινής της SaraLee (εκτός από το Sanex), ενδυναμώνοντας έτσι τη θέση της στην ελληνική αγορά. Το 2011, εξαγόρασε επίσης την ιστορική ελληνική μάρκα παγωτών ΕΒΓΑ, καταλαμβάνοντας έτσι την ηγετική θέση στην ελληνική αγορά παγωτών.

Στην Κύπρο δημιούργησε κοινή επιχείρηση με την εταιρεία ΤΣΕΡΙΩΤΗΣ( την Unilever Tseriotis Cyprus).

Η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS κατέχει ηγετική θέση στο 90% των κατηγοριών στις οποίες δραστηριοποιείται. Στα πιο γνωστά και αγαπημένα προϊόντα της συμπεριλαμβάνονται:

Τρόφιμα:

 • Ελαιόλαδα και προϊόντα ελιάς: Άλτις, Ελάνθη
 • Μαργαρίνες/spreads: Βιτάμ, Becel pro-activ, Άλτις Soft,Flora
 • Σπορέλαια και μαγειρικά λίπη: Φλώρα, Sol, ΝέαΦυτίνη
 • Τσάι Lipton
 • Κύβοι, σάλτσες, σούπες, έτοιμα γεύματα: Knorr
 • Μαγιονέζες και dressings: Hellmann’s,Maille
 • Τοματικά προϊόντα: Pummaro
 • Παγωτά Algida: Magic, Cornetto, Carte D’ Or,
 • Παγωτά Ben & Jerry’s
 • Παγωτά ΕΒΓΑ: Scandal, Variete

Οικιακή & Προσωπική Φροντίδα και Υγιεινή:

 • Καθαριστικά σπιτιού και πιάτων: Χλωρίνη Klinex, Cif, Καθαριστικό
 • Πατώματος Klinex, Svelto
 • Απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων: Skip, OMO, Cajoline
 • Προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος: Dove, Lux, Axe, Vaseline
 • Προϊόντα στοματικής υγιεινής: Aim
 • Προϊόντα περιποίησης μαλλιών: Ultrex, Sunsilk, Dove, Timotei, Toni & Guy
 • Αποσμητικά: Axe, Rexona,Dove
 • Προϊόντα Sara Lee: Proderm, Fissan, Badedas

Κάθε χρόνο 15% περίπου του συνολικού τζίρου της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, (πέραν των πρώτων υλών που αγοράζονται από τους Έλληνες αγρότες), επιστρέφονται στο κοινωνικό σύνολο της χώρας μας, με την μορφή φόρων προς το Δημόσιο, παροχών προς το προσωπικό, αποθεματικά προς την επιχείρηση και δωρεές-χορηγίες.

Η εταιρία απασχολεί συνολικά 750 εργαζομένους στην Ελλάδα και 80 στην Κύπρο . Τα Κεντρικά Γραφεία της βρίσκονται στην Κηφισιά.

Η εταιρία διαθέτει επίσης 3 εργοστάσια στην Ελλάδα στις περιοχές του Ρέντη, του Νέου Φαλήρου και στη Γαστούνη Ηλείας, και 1 εργοστάσιο στη Κύπρο, καθώς και 2 σύγχρονα Κέντρα Διανομής και Αποθήκευσης, στο Ρέντη Αττικής και στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Ιστορία της Unilever

Η ιστορία της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Α.Ε. ξεκινάει το 1920, όταν έξι Έλληνες επιχειρηματίες ίδρυσαν μία προσωπική εταιρία με την επωνυμία «Αριστοτέλης Κ. Μακρής & Σία Ε.Ε.». Το 1932 η εταιρία αυτή μετονομάζεται σε ΕΛΑΪΣ και στα επόμενα χρόνια καταφέρνει να πετύχει μια ραγδαία επιχειρηματική ανάπτυξη.

Το 1962 η ΕΛΑΪΣ επισφραγίζει την επιτυχία της, μέσω της συνεργασία της με την Unilever, έναν παγκοσμίου κύρους κολοσσό στο χώρο των τροφίμων και των ειδών οικιακής και προσωπικής φροντίδας.

Το 1963 η Unilever διεισδύει στην αγορά των καθαριστικών, με την απόκτηση της χλωρίνης® KLINEX ενώ το 1987 πραγματοποιεί ένα ακόμα νέο ξεκίνημα στην αγορά των παγωτών, αυτή τη φορά με τα προϊόντα Algida.

Το 1999 τα τοματικά προϊόντα Pummaro εξαγοράζονται και εντάσσονται στην κατηγορία των τροφίμων της ΕΛΑΪΣ-Unilever και το 2001 πραγματοποιείται η παγκόσμια συνεργασία της Unilever με την Knorr BestfoodsHellas.

Τα βραβεία και οι διακρίσεις που έχουν απονεμηθεί στην ΕΛΑΪΣ-Unilever, είναι για εμάς η επιβράβευση μιας μακροχρόνιας προσπάθειας όλων των εργαζομένων, με στόχο την επιχειρηματική αριστεία.

1994

ΙSO9001: η πρώτη εταιρία τροφίμων στην Ελλάδα που πιστοποιείται στο Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας.

1995

Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράςγια τις καινοτόμες πρακτικές που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΪΣ-Unilever, για τον συγκερασμό Εργασίας & Οικογένειας.

1995

Έπαινος ΟΜΕΠΟ για:

· Ολοκληρωμένο χορηγικό πρόγραμμα για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΕΛΙΑ-ΕΛΑΪΣ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ».

· Για την αναπαλαίωση και συντήρηση νεοκλασικού κτιρίου εντός του εργοστασίου.

· Αναστήλωση αρχαίου ελαιοτριβείου στην Πλάκα.

1995-1997

Unilever Safety Award: Βραβείο της Unilever για την 3ετή επίδοση της εταιρίας σε θέματα ασφάλειας του προσωπικού.

1996

Από το EFQM κατατάσσεται στις 7 καλύτερες εταιρίες της Ευρώπης για τη δέσμευσή της στην ποιότητα και την υιοθέτηση των Ευρωπαϊκών Αρχών Επιχειρησιακής Τελειότητας.

1996

ISO 14001: Η πρώτη βιομηχανία που πιστοποιείται στην Ελλάδα για το σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

1997

Βραβείο από το Eλληνικό Φόρουμ Ποιότητας.

1997

ΟΜΕΠΟ - Έπαινος Κοινωνικής Προσφοράς και Ευποιίαςγια το έργο της τηλεθέρμανσης.

1998

Unilever Safety Award. Από τον όμιλο Unilever τιμάται για την 3ετή επίδοσή της (1995-1997) σε θέματα ασφαλείας του προσωπικού.

1999

Διάκριση σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις καλές πρακτικές της σε θέματα προαγωγής υγείας.

1999

EQA: Δεύτερη καλύτερη εταιρία στην Ευρώπη για Επιχειρησιακή Τελειότητα.

1999

ΕΒΕΑ– Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης για την συνολική κοινωνική της συμβολή.

2000

TPM (Total Perfect Manufacturing): 1o Bραβείο.

Ολική Ποιότητα στην Παραγωγή, από το Ιαπωνικό Ινστιτούτο Παραγωγικής Συντήρησης (JIPM).

2001

Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς.

2001

ISO 9001: Έκδοση 2000.

Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας.

2001

ΕΛΟΤ 1416: Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των προϊόντων.

2001

ΕΒΕΑ 2001: 1ο Βραβείο «Επιχείρηση & Περιβάλλον 2001».

HACCP/ΕΛΟΤ 1416:Σύστημα Ανάλυσης Κινδύνων & Κρισίμων Σημείων Ελέγχου Ασφάλειας Προϊόντων.

2003

ΟΗSAS 18001: Υγιεινή & Ασφάλεια στην Εργασία.

2004

Χρυσό Βραβείο Ανάπτυξης (Golden Growth Award) από τη Unilever.

2004

2η θέσηγια την ΕΛΑΪΣ, στο διαγωνισμό (Best Workplaces 2004) του ALBA του οργανισμού Great Place to Work Europe για το εργασιακό της περιβάλλον.

2005

1η θέσηγια την Unilever Hellas και 2η θέση για την ΕΛΑΪΣ, στο διαγωνισμό (Best Workplaces 2005) του ALBA, του οργανισμού Great Place to Work Europe για το εργασιακό τους περιβάλλον.

2007

ΗΑΥGROUP: 1o βραβείο στο διαγωνισμό “Leading Companies in Greece 2006” στο κριτήριο της Διοικητικής Αποτελεσματικότητας.

2007

Βράβευση του Προέδρου της ΕΛΑΪΣ-Unilever, Σπύρου Δεσύλλα, ως Manager of theYear 2007 από την ΕΔΕΕ.

2009

ΕΒΕΝ: Χρυσό Βραβείο στα Business Ethics Excellence Awards EBEN στους τομείς: Κοινωνική Προσφορά, Ενέργειες για το Περιβάλλον και Επιχειρησιακή Ανάλυση.

2010

Αριστείο από το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδας (ΣΔΕ) στην ενότητα «ΔράσειςMarketingπου περιλαμβάνουν Κοινωνικό Σκοπό», για τη συνεργασία μας με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (World Food Programme-WFP) του ΟΗΕ, για τα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Στα RETAIL BUSINESS AWARDS στην κατηγορία non-foods οι πιο στενοί μας συνεργάτες, οι πελάτες μας, ψήφισαν την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas ως τον «Καλύτερο Προμηθευτή».

3 Χρυσά, 3 Ασημένια και 6 Χάλκιναστην Τελετή Απονομής Ermis Awards για τη Hellmann’s, το Dove Men+Care, το Lipton, την AIM και το Rexona.

Επιστρέψαμε στην ελληνική αγορά το 14% του τζίρου του 2010.

2011

2η θέση για την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, για το εργασιακό της περιβάλλον στο φετινό διαγωνισμό BEST WORKPLACES 2011, ανάμεσα στις επιχειρήσεις με πάνω από 250 υπαλλήλους. Η διάκριση αυτή στην ουσία προέρχεται από τους ίδιους τους εργαζομένους της και γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη αξία.

2014

Silver Award για τον κοινωνικό μας απολογισμό στα Digital Media Awards(κατηγορία Best Tablet Edition). Φτιάξαμε μια ψηφιακή, πρωτοποριακή εφαρμογή που και πιο φιλική ήταν προς το περιβάλλον και πιο εύχρηστη και διαδραστική για τους αναγνώστες. Αυτή εφαρμογή, σχεδιάστηκε για πρώτη φορά διεθνώς για τη Unilever, για τα λειτουργικά συστήματα ios και android και έτυχε μεγάλης αποδοχής.

1 Silver βραβείο στην κατηγορία «Ολοκληρωμένη Στρατηγική Εφοδιαστικής Αλυσίδας» και ακόμη περισσότερο 1 Gold βραβείο στην κατηγορία «Βελτιστοποίηση στην Εξυπηρέτηση Πελάτη».

Το ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της Unilever, στη χώρα μας, τα τελευταία 7 χρόνια, ανήλθε σε 280 εκατομμύρια €

2015

Δύο διακρίσεις στο 2ο SUPER MARKET FORUM. Η πρώτη διάκριση αφορά στις εξαγωγές ελαιολάδου, στον Καναδά. Ο αντιπρόσωπος της Unilever Μιλτιάδης Αντύπας, κατάφερε να αναπτύξει το ελαιόλαδο Solon της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas στην αγορά του Καναδά.

Η δεύτερη διάκριση αφορά στην εξαγωγική δραστηριότητα της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas και το παρέλαβε η κυρία Ρέα Καρτελιά, Υπεύθυνη Εξαγωγών της εταιρίας.

Πίσω στην κορυφή