Συνεργασία UNILEVER και ΕΒΓΑ

28 Σεπτεμβρίου 2010, Λονδίνο & Αθήνα - Σύναψη Συμφωνίας

Η Unilever και η ΕΒΓΑ ανακοίνωσαν σήμερα τη σύναψη συμφωνίας

Η Unilever θα αποκτήσει κάποιες μάρκες παγωτού & το δίκτυο διανομής

Replace this image

Η ΕΒΓΑ θα διατηρήσει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ, καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώριο αγορά και το εξωτερικό. Η συμφωνία αυτή θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των παγωτών της Unilever και θα φέρει το παγωτό ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή μέσα από τη διεύρυνση του δικτύου διανομής και την ενίσχυση της καινοτομίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, κ. Σπύρος Δεσύλλας, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Unilever ενώνει δυνάμεις με την ΕΒΓΑ, την εταιρία που δημιούργησε την αγορά του επώνυμου παγωτού στην Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Unilever στην ελληνική αγορά και την αποφασιστικότητά της να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες ανάπτυξης, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον». 

Στις επενδύσεις της Unilever στην Ελλάδα, την τελευταία τετραετία, συγκαταλέγονται η απόκτηση του 100% των μετοχών της ΕΛΑΪΣ Α.Ε. κατά το 2006, η επέκταση της παραγωγικής βάσης της Unilever στο Ρέντη και η επικείμενη κατασκευή κέντρου διανομής και αποθήκευσης στο Σχηματάρι. Ο κ. Κύρος Φιλίππου, Αντιπρόεδρος της ΕΒΓΑ, δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και των δύο πλευρών, προσφέροντας συνέχεια στην πορεία του παγωτού, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι η δυνατή κληρονομιά και η εμπειρία της ΕΒΓΑ θα συνεισφέρουν σημαντικά στη συνεχιζόμενη επιτυχία των παγωτών ΕΒΓΑ και Algida στη χώρα μας».

Το 2009, ο τζίρος του κλάδου των παγωτών της ΕΒΓΑ ανήλθε σε 32 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, περίπου 65 εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ θα μεταφερθούν στην Unilever. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Επιπλέον πληροφορίες:

Η Unilever στην Ελλάδα

Η Unilever είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ελλάδα, ο όμιλος Unilever, δραστηριοποιείται στους τομείς των τροφίμων, οικιακής φροντίδας και προσωπικής υγιεινής με την επωνυμία ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Α.Ε. Είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρίες σε μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα, με ετήσιο τζίρο κατά το 2009 ύψους 598 εκατ. ευρώ. 

Η εταιρία διανέμει περίπου 1.800 κωδικούς προϊόντων και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές στο λιανικό εμπόριο, με παρουσία των προϊόντων της σε 35 διαφορετικά σημεία στα super markets. Διαθέτει κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι στην Αθήνα και τέσσερα εργοστάσια παραγωγής στις περιοχές του Ρέντη, Πειραιά, Σχηματαρίου και Γαστούνης. Σήμερα, στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Α.Ε απασχολούνται 800 εργαζόμενοι.

Algida. Ο κλάδος παγωτού της Unilever στην Ελλάδα

Η Unilever, παγκόσμιος ηγέτης στο παγωτό, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με την επωνυμία Algida από το 1982. Η Algida λανσάρισε καινοτόμα και πρωτοποριακά για τα ελληνικά δεδομένα προϊόντα που καθιερώθηκαν πολύ γρήγορα και δημιούργησαν τάσεις σε όλη την αγορά του παγωτού. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι δημοφιλείς μάρκες Magic, Cornetto, Carte D' Or, Solero και Vienetta.

ΕΒΓΑ. Πρωτοπόρος στην ελληνική παγωτοβιομηχανία

Από το 1934 μέχρι σήμερα, η ΕΒΓΑ, μια αμιγώς ελληνική εταιρία, καινοτομεί και πρωτοπορεί διαθέτοντας μεγάλη γκάμα προϊόντων, κάτω από τις επιτυχημένες μάρκες παγωτών όπως Status, Scandal, 4Χ4, Karabola, Cream House και Variete. Το 1936 ήταν η πρώτη εταιρία που παρήγαγε επώνυμο παγωτό στην ελληνική αγορά. Η παραγωγή των παγωτών της γίνεται στο ιδιόκτητο εργοστάσιό της στην Ιερά Οδό (Βοτανικός).

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας