Δυο φορές πιο στεγνοί

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι οι άνθρωποι παράγουν δύο τύπους ιδρώτα. Ο ένας είναι αυτός που παράγει το σώμα όταν ζεσταίνεται και ο άλλος όταν νιώθετε άγχος, ανησυχία ή έντονα συναισθήματα.

Τι γίνεται με τον συναισθηματικό ιδρώτα;

A scientist placing a slide under a microscope

Τα περισσότερα αποσμητικά καταπολεμούν τον πρώτο τύπο ιδρώτα - αυτόν δηλαδή που παράγεται όταν ζεσταίνεστε – και δοκιμάζονται συνήθως από εθελοντές που κάθονται σε μια σάουνα.

Αυτό είναι βέβαια πολύ καλό – αλλά τι γίνεται με τον συναισθηματικό ιδρώτα; Αυτόν δηλαδή που εμφανίζεται όταν έχετε καθυστερήσει για μια συνέντευξη ή συνειδητοποιείτε ότι χάσατε τα κλειδιά του σπιτιού σας;

Ο «κρύος» ιδρώτας παράγεται από όλους τους αδένες στο δέρμα σε όλο το σώμα, αλλά ο συναισθηματικός δημιουργείται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στις μασχάλες. Ο συναισθηματικός ιδρώτας παράγεται σε σύντομα, δυνατά ξεσπάσματα. Για την ακρίβεια, όταν αρχίζει αυτή η αντίδραση το σώμα παράγει έως και πέντε φορές περισσότερο συναισθηματικό απ’ ό,τι κρύο ιδρώτα. Αυτή η επιπρόσθετη υγρασία μπορεί να προκαλέσει έντονη μυρωδιά.

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κάποιο αποσμητικό στην αγορά που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και τους δύο τύπους. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να καλύψουμε αυτό το κενό.

Όταν νιώθετε πίεση

Μας άρεσε αυτή η ιδέα. Αλλά πώς θα δοκιμάζαμε το νέο μας προϊόν; Οι σάουνες μάλλον δεν ήταν η ιδανική επιλογή γι’ αυτή την περίπτωση. Έτσι βρήκαμε έναν πολύ μοχθηρό συνεργάτη μας που βασάνισε τους εθελοντές μας με όλων των ειδών τα αινίγματα και προβλήματα, πιέζοντάς τους να απαντήσουν γρήγορα.

Ευτυχώς ο κόπος τους δεν ήταν μάταιος. Σας παρουσιάζουμε το νέο Rexona Activreserve, που δεν καταπολεμά μόνο τον ιδρώτα από τη ζέστη αλλά διαθέτει συστατικά που ενεργοποιούνται κάθε φορά που αρχίζετε να παράγετε συναισθηματικό ιδρώτα.

Έτσι, τώρα πια, όταν νιώθετε πίεση δε χρειάζεται να το ξέρει κανείς άλλος.

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας