Αλήθειες για την καθαριότητα του σπιτιού

Η διατήρηση της καθαριότητας του σπιτιού απαιτεί σκληρή δουλειά. Δε χρειάζεται όμως να εξαντλείστε για να έχετε ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί εσάς και την οικογένειά σας.

Replace this image

Το βασικό είναι να επικεντρωθείτε στα βασικά σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μόλυνσης, ιδιαίτερα στα σημεία που αγγίζετε με τα χέρια σας. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις βασικές περιοχές στις οποίες θα πρέπει να δώσετε έμφαση.

Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην κουζίνα

Απολυμάνετε τις επιφάνειες προετοιμασίας του φαγητού πριν και μετά την παρασκευή ενός γεύματος ή ενός σνακ δίνοντας έμφαση στις επιφάνειες κοπής και στα σκεύη που χρησιμοποιείτε.

Εξοντώστε τα μικρόβια που υπάρχουν στο μπάνιο

Δε χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη εμμονή με το μπάνιο, εκτός εάν υπάρχει κάποια ασθένεια σε μέλος της οικογένειάς σας. Όμως, θα πρέπει να απολυμαίνετε τακτικά την τουαλέτα και να καθαρίζετε τα πλακάκια και την κουρτίνα του ντους.

Μην ξεχνάτε τα πόμολα στις πόρτες, τα τηλέφωνα, τις βρύσες και άλλα σημεία επαφής

  • Μελέτες έδειξαν ότι πολλά μικρόβια που ευθύνονται για το κρυολόγημα ή τη γρίπη μπορούν να μεταδοθούν από τέτοιου είδους επιφάνειες με την επαφή. Για αυτό, καθαρίζετέ τις καλά χρησιμοποιώντας ένα απολυμαντικό διάλυμα.
  • Απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά των αποχετεύσεων και των αγωγών. Ρίχνοντας Χλωρίνη® στα σιφόνια του σπιτιού (του νεροχύτη, του νιπτήρα, της μπανιέρας) και στη λεκάνη, όχι μόνο θα σκοτώσετε τα μικρόβια αλλά θα εξαλείψετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Χαλαρώστε στο πάτωμα

Πόσο συχνά αγγίζετε το πάτωμα με τα δάχτυλά σας;

Για να απολαμβάνετε τη χαλάρωση ή κάποιο παιχνίδι με τα παιδιά ακόμη και στο πάτωμά σας χωρίς έννοια, σκουπίζετε τα χαλιά και τα δάπεδα με την ηλεκτρική σκούπα τακτικά για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα ακάρεα.

Απολυμάνετε συχνά τα παιχνίδια των παιδιών

Τα παιδιά συχνά βάζουν τα παιχνίδια στο στόμα τους. Επειδή η συνήθεια δεν κόβεται, είναι προτιμότερο να είμαστε σίγουροι για την υγιεινή καθαριότητα των παιχνιδιών με τη συχνή απολύμανσή τους.

Έχετε κατοικίδιο;

Διατηρήστε το χώρο των κατοικίδιων υγιεινά καθαρό με συχνή απολύμανση, προστατεύοντας έτσι απλά την υγεία όλων.

Διατηρείτε τα ρούχα σας καθαρά

Τα βρώμικα ρούχα αλλά και τα νωπά επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηριδίων. Γι'αυτό, μην αποθηκεύετε βρώμικα ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, στεγνώνετε καλά τα πλυμένα ρούχα σας πριν τα φυλάξετε στη ντουλάπα.

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας