Αποσμητικό ή αντί-ιδρωτικό αποσμητικό

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτά τα δύο προϊόντα είναι το ίδιο πράγμα, αλλά δεν είναι. Εδώ θα δείτε, πώς μπορείτε να αποφασίσετε, ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για κάθε περίπτωση.

Ποιο ταιριάζει σε εσάς

Replace this image

Πριν εφευρεθούν τα αποσμητικά και τα αντί-ιδρωτικά αποσμητικά, οι διάφοροι λαοί ανέπτυσσαν τους δικούς τους ιδιαίτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις ανεπιθύμητες μυρωδιές και τον ιδρώτα. Σε ορισμένες χώρες της Ασίας χρησιμοποιούνταν κρύσταλλοι αλουνίτη για τον έλεγχο της εφίδρωσης, στη Ρωσία ενίοτε χρησιμοποιούν ξίδι, ενώ σε άλλα μέρη του κόσμου βάζουν χυμό λεμόνι και διάφορα άλλα υλικά, και ο βαθμός επιτυχίας του καθενός ποικίλλει. Στις μέρες μας, ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν το αποσμητικό ή το αντί-ιδρωτικό που εμπιστεύονται. Όμως εσείς ξέρετε ποιο είναι κατάλληλο για σας;

Το αντί-ιδρωτικό

Τα σύγχρονα αντί-ιδρωτικά συνήθως μειώνουν την υγρασία φράσσοντας τους ιδρωτοποιούς αδένες με μικροσκοπικούς κόκκους αλάτων αλουμινίου, που διατηρούνται στη θέση τους για τρεις έως τέσσερις ημέρες, πριν απεκκριθούν. Τα άλατα αλουμινίου λειτουργούν επίσης ως αντιβακτηριδιακή προστασία, δεδομένου ότι εμποδίζουν τον ιδρώτα που βγαίνει από τους απεκκριτικούς αδένες να πάρει μια άσχημη μυρωδιά λόγω των βακτηρίων που υπάρχουν στο δέρμα. 

Τα πιο αποτελεσματικά αντί-ιδρωτικά εμποδίζουν μόνο το 60% του ιδρώτα. Έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για να μειώνουν τον ιδρώτα κάτω από τις μασχάλες και δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε όλο το σώμα καθώς εάν έχουν φραγεί πάρα πολλοί ιδρωτοποιοί αδένες στο σώμα μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση.

Αποσμητικά

Σκοπός των αποσμητικών είναι απλώς η ωραία μυρωδιά. Περιέχουν άρωμα και αλκοόλη (αιθανόλη) που σκοτώνει τα βακτήρια που δημιουργούν τη μυρωδιά του σώματος, αν και είναι αποτελεσματικά μόνο για 12 ώρες. Δεν σταματούν την εφίδρωση, αλλά μπορείτε να ψεκάσετε όλο σας το σώμα ώστε να μυρίζει όμορφα. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν ιδρώνουμε πολύ συχνά, αυτό αρκεί. Αν πάλι περιμένετε ότι θα ιδρώσετε, απλώς χρησιμοποιήστε ένα αντί-ιδρωτικό.

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας