Βούρτσισμα πρωί & βράδυ

Το βούρτσισμα πρωί και βράδυ με φθοριούχο οδοντόκρεμα μπορεί να μειώσει κατά 50% την τερηδόνα στα παιδιά, σε σύγκριση με μόνο ένα βούρτσισμα την ημέρα

Τα βακτήρια χάνουν τη μάχη στα δόντια των παιδιών

Replace this image

Τα δόντια των παιδιών σας είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην τερηδόνα. Το σμάλτο των νεογιλών δοντιών δεν είναι τόσο σκληρό όσο αυτό των ενήλικων δοντιών - ακόμα και τα νέα, μόνιμα δόντια είναι πιο αδύναμα τα πρώτα χρόνια. Τα εκατομμύρια βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα του παιδιού σας μπορεί να καταστρέψουν τα δόντια του αν δεν καθαρίζονται προσεκτικά.

Ο πονόδοντος μπορεί να διακόψει το φαγητό, τον ύπνο και την εκπαίδευση σε σημαντικές περιόδους όπου το παιδί χρειάζεται τροφή και ξεκούραση για να μεγαλώσει και να μάθει. Η τερηδόνα και η πρόωρη απώλεια των τερηδονισμένων νεογιλών δοντιών μπορεί να έχει άμεση επίπτωση στην υγεία των μόνιμων δοντιών του παιδιού σας. Τα χαλασμένα δόντια μπορεί να αλλοιώσουν ακόμη και την εμφάνιση!

Για να βοηθήσουν στην αποφυγή αυτών των προβλημάτων, οι οδοντίατροι συνιστούν τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα: μια φορά το πρωί και μια μετά το τελευταίο γεύμα της ημέρας.

Αυτό όχι μόνο θα απομακρύνει τα βακτήρια, αλλά το φθόριο βοηθάει επίσης να δυναμώσουν τα δόντια και τα προστατεύει από την τερηδόνα. Το βούρτσισμα πρωί και βράδυ με φθοριούχο οδοντόκρεμα μπορεί να μειώσει κατά 50% την τερηδόνα στα παιδιά, σε σύγκριση με μόνο ένα βούρτσισμα την ημέρα (Pine et al., International Dental Journal 2000; 50: 312–323).

Τα μικρόβια δεν κοιμούνται!

Τη νύχτα τα βακτήρια δεν κοιμούνται, ούτε για λίγο! Αυτό δεν είναι καλό, καθώς η φυσική προστασία του στόματος (σάλιο) πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα αφήνοντας τα δόντια ευάλωτα στις επιθέσεις οξέων από αυτά τα ενοχλητικά βακτήρια, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε σφραγίσματα και πόνο. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό το βούρτσισμα των δοντιών κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Διασκεδάστε βουρτσίζοντας μαζί τα δόντια σας!

Ο ρόλος σας ως γονιός είναι πολύ σημαντικός στο να καθιερώσετε τη συνήθεια του βουρτσίσματος των δοντιών - μια συνήθεια που θα μείνει στα παιδιά για όλη τους τη ζωή. Ωστόσο, ξέρουμε όλοι ότι είναι δύσκολο να πείσετε τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους πρωί και βράδυ, ιδιαίτερα το βράδυ που πρέπει να σταματήσουν το παιχνίδι και να πάνε για ύπνο.

Το βούρτσισμα των δοντιών δε χρειάζεται να καταλήγει σε πεδίο μάχης! Δείξτε στα παιδιά πώς μπορεί να γίνει μια διασκεδαστική συνήθεια για όλη την οικογένεια.

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας