Μια ακόμα διάκριση για το πρόγραμμα αειφορίας

Διατηρούμε τη θέση μας στην κορυφή του Δείκτη Αειφορίας Dow Jones.

Βρισκόμαστε για 12η συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση

Replace this image

Για 12η συνεχή χρονιά η Unilever βρίσκεται στην πρώτη θέση στον τομέα Τροφίμων και Ποτών βάσει των Παγκοσμίων Δεικτών Αειφορίας του Dow Jones (Dow Jones Sustainability World Indexes). Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από τον επενδυτικό όμιλο SAM (Swiss Investment Group), ο οποίος εστιάζει αποκλειστικά στην αειφόρο επένδυση, σε συνεργασία με τον Dow Jones Indexes.

Φέτος, η βαθμολογία της Unilever ανήλθε στο 82% - σημαντικά πάνω από το μέσο όρο των βιομηχανιών (49%) – για τη συνεισφορά της σε επίπεδο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό. Σε ορισμένα μάλιστα κριτήρια πέτυχε την ανώτερη βαθμολογία, δηλαδή το 100%.

Εκ μέρους της Unilever, ο Gavin Neath, Αντιπρόεδρος για την Αειφορία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε διατηρήσει τη θέση μας στην κορυφή του Δείκτη Αειφορίας Dow Jones. Η συνέπεια των επιδόσεών μας τα τελευταία 12 χρόνια είναι εντυπωσιακή και αποτελεί μοναδική επίτευξη ανάμεσα στις περισσότερες από 300 επιχειρήσεις που έχουν συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Δείκτη Αειφορίας του Dow Jones».

Ιδιαίτερης μνείας έτυχαν κάποιες από τις νέες πρωτοβουλίες αειφορίας της Unilever, όπως:

  • Η δέσμευση της εταιρίας για αντικατάσταση όλου του φοινικελαίου που χρησιμοποιεί με φοινικέλαιο από πιστοποιημένες αειφόρες πηγές
  • Το πρωτοποριακό πρόγραμμα αειφορίας στα logistics που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, μέσα από το οποίο έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
  • Η νέα πολιτική αειφορίας και στο χαρτί και το χαρτόνι που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες της εταιρίας

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας