Δημιουργώντας αρώματα

Η αίσθηση της οσμής είναι 10.000 φορές πιο ευαίσθητη από αυτή της γεύσης, γι’ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα το σωστό αποσμητικό! Σας παρουσιάζουμε την αληθινή δύναμη πίσω από την αίσθηση της οσμής.

Η εντυπωσιακή αίσθηση της οσμής

Replace this image

Για να καταλάβετε πόσο δυνατή είναι η αίσθηση της οσμής, επιστήμονες στις ΗΠΑ διεξήγαγαν ένα πείραμα όπου οι άντρες φορούσαν επιθέματα στις μασχάλες τους παρακολουθώντας δυο διαφορετικούς τύπους έργων: κωμωδία και θρίλερ. Όταν ζητήθηκε από γυναίκες να μυρίσουν τα επιθέματα, αυτές μπόρεσαν να βρουν διαφορές ανάμεσα στους ιδρώτες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των διαφορετικών ταινιών.

Η μοναδική μυρωδιά σας

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο τρόπος που μυρίζετε παίζει ρόλο στο πόσο ελκυστικοί είστε για τους γύρω σας. Όλοι έχουμε μια μοναδική μυρωδιά που μοιάζει με αποτύπωμα. Νέες θεωρίες για το πώς τα κύτταρά μας είναι αλληλένδετα και αλληλεπιδρούν – ένα παρακλάδι της επιστήμης γνωστό ως «βιολογία συστημάτων» - επιτρέπουν στους ερευνητές να εντοπίζουν, να αποτυπώνουν και να αναδημιουργούν κυτταρικές διόδους για να ξεπερνούν πολλές από τις δυσάρεστες συνήθειες του σώματός μας, όπως ο ιδρώτας.

Spray more, get more

Τελικά, η προτίμησή μας για κάποια μυρωδιά έχει να κάνει με τα συναισθήματα που αυτή προκαλεί. Κι αυτό δεν είναι θεωρία αλλά επιστημονικό στοιχείο αφού οι οσφρητικοί δέκτες στη μύτη μας συνδέονται άμεσα με το σημείο του εγκεφάλου που ενεργοποιεί τα συναισθήματα, το οριακό σύστημα. Έτσι, οι μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες όπως αυτές για το αντρικό αποσμητικό Lynx/Axe, που προκαλούν τους χρήστες να ψεκάζουν περισσότερο για να κερδίσουν περισσότερα, βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία.

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας