Κριτήρια επιλογής ελαιολάδου

Όλα τα ελαιόλαδα δεν είναι ίδια. Το ποιοτικό ελαιόλαδο είναι αυτό που σας δίνει έναν πλούτο θρεπτικών συστατικών. Πώς όμως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι διαλέγετε ένα ελαιόλαδο που είναι ποιοτικό?

Όλα τα ελαιόλαδα δεν είναι ίδια

Replace this image
  • Ελαιόλαδο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δεν είναι τα ίδια. Το πρώτο είναι σύνθετο ελαιόλαδο που αποτελείται από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα ενώ το δεύτερο είναι η πιο φυσική κατηγορία ελαιολάδου, είναι 100% εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
  • Διαύγεια: Το ελαιόλαδο πρέπει να έχει κρυστάλλινη καθαρότητα. Κατά τους χειμερινούς μήνες όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να δημιουργήσουν αιωρήματα στο κάτω μέρος της φιάλης. Τα αιωρήματα είναι φυσικοί σχηματισμοί που φεύγουν σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.
  • Χρώμα: To χρώμα δεν αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο για τη γεύση ή την ποιότητα του ελαιολάδου. Η ποικιλία των ελιών μπορεί να δημιουργήσει διαφοροποιήσεις στο χρώμα του ελαιολάδου.
  • Συσκευασία: Πρέπει να αναγράφεται το όνομα και η πλήρης διεύθυνση του παρασκευαστή. To πώμα πρέπει να εξασφαλίζει ότι η φιάλη ή το δοχείο είναι ερμητικά κλειστό.
  • Συνθήκες φύλαξης στο ράφι: Το προϊόν δεν πρέπει να εκτίθεται άμεσα στο φως, την υγρασία ή σε πηγές θερμότητας.
  • Τιμή: Η τιμή του δε θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερη από τον μέσο όρο της αγοράς. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ποιότητα είναι συνάρτηση της τιμής.
Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας