Ενίσχυση στα Παιδικά Χωριά SOS

Απολογισμός της ενέργειας "Προσφορές στο Κόκκινο", στα supermarket Μασούτης.

Replace this image

Σε ένα δύσκολο οικονομικό κλίμα για την ελληνική κοινωνία, τον Απρίλιο 2012 η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS και τα SUPERMARKET ΜΑΣΟΥΤΗΣ προσανατολισμένοι στον άξονα της κοινωνικής υπευθυνότητας προχώρησαν σε μια προωθητική ενέργεια, η οποία θα είχε ως στόχο τη στήριξη των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, τόσο για το κοινωνικό τους έργο στην προστασία παιδιών, όσο και επειδή δραστηριοποιούνται στην Β. 

Ελλάδα, ώστε η ενέργεια να εστιαστεί στην τοπική κοινωνία της συγκεκριμένης αλυσίδας supermarket. Οι ανάγκες των δύο χωριών εστιάζονταν στο κόστος θέρμανσης των κτιρίων τους και κατά συνέπεια στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών της Βορείου Ελλάδος και η συγκέντρωση του ποσού των 10.000€ για την κάλυψη του παραπάνω κόστους.

Έτσι λοιπόν, κατά την πασχαλινή περίοδο (29/3-14/4), οι δύο εταιρίες πραγματοποίησαν την προωθητική ενέργεια «Προσφορές στο κόκκινο» με πολύ δυνατές εκπτώσεις (έως και 30%) σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων απορρυπαντικών, καθαριστικών, καλλυντικών και τροφίμων. Επιπλέον, σε κάθε καταναλωτή που πραγματοποιούσε αγορές άνω των 30€ στα προϊόντα που συμμετείχαν στην ενέργεια, δίνονταν μια δωροεπιταγή 6€ για επόμενες αγορές, ενώ αντίστοιχα δωρίζονταν 2€ επιπλέον στα δύο Παιδικά Χωριά SOS, καθιστώντας τον κοινωνό της δράσης αυτής.

Τα αποτελέσματα της ενέργειας ήταν θεαματικά, καθώς ξεπέρασαν τον αρχικό στόχο και το ποσό της δωρεάς ανήλθε στα 20.000€, ποσό ικανό για να καλύψει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης ολόκληρης της επόμενης χειμερινής περιόδου και για τα 2 χωριά. Παράλληλα , στο πλαίσιο της ενέργειας δόθηκαν σε πάνω από 10.000 καταναλωτές δωροεπιταγές των 6€, γεγονός που αποδεικνύει την ανταπόκριση των καταναλωτών στην ενέργεια.

Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας αυτής επιβεβαιώνουν ότι δράσεις που είναι εστιασμένες και κάνουν τους καταναλωτές να νιώθουν πως συμβάλλουν έμπρακτα σε ένα κοινωνικό έργο του τόπου τους, μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με πιο ευρείς μηχανισμούς.

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας