Εκπαιδευτικό σεμινάριο

Το μήνυμα προς τους παραγωγούς ήταν «Προστάτεψε το δέρμα σου – Φόρεσε γάντια», καθώς τα χέρια είναι τα πιο εκτεθειμένα μέρη του σώματος (>95%) κατά την προετοιμασία του ψεκαστικού διαλύματος.

Σεμινάριο στους συνεργάτες μας τοματοπαραγωγούς

Το πρώτο μεγάλο εκπαιδευτικό σεμινάριο στους συνεργάτες μας τοματοπαραγωγούς, διεξήχθη στο εργοστάσιο μας στη Γαστούνη, την Πέμπτη 1 Μαρτίου. Η ανταπόκριση των παραγωγών ήταν πολύ μεγάλη: το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 85%! Η παρουσίαση κέντρισε το ενδιαφέρον τους, ήταν πολύ ζωντανή, με πολλές ερωτήσεις προς τους εισηγητές.

Οι παραγωγοί εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, η οποία ξεκινάει από την προετοιμασία του ψεκαστικού διαλύματος. Το μήνυμα προς τους παραγωγούς ήταν «Προστάτεψε το δέρμα σου – Φόρεσε γάντια», καθώς τα χέρια είναι τα πιο εκτεθειμένα μέρη του σώματος (>95%) κατά την προετοιμασία του ψεκαστικού διαλύματος.

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν επίσης η βελτιστοποίηση των ψεκασμών στην καλλιέργεια της τομάτας. Νέες τεχνικές και μέθοδοι που μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και να μειώσουν τον αριθμό των ψεκασμών, της κατανάλωσης ενέργειας και του νερού στο χωράφι, παρουσιάστηκαν από τους ειδικούς της εταιρίας BayerCropScience. Η βελτιστοποίηση των ψεκασμών οδηγεί σε μείωση του κόστους καλλιέργειας και σε αύξηση της απόδοσης και της ποιότητας της παραγωγής.

Η BayerCropScience, μια από τις κορυφαίες εταιρίες στην φυτοπροστασία, αποτελεί παγκόσμιο συνεργάτη της Unilever σε θέματα αειφορίας των καλλιεργειών. Η συνεργασία της με το εργοστάσιο της Γαστούνης ξεκίνησε στις αρχές του 2012 και αποσκοπεί στην ενημέρωση/εκπαίδευση των παραγωγών και στην εγκατάσταση νέων συστημάτων υψηλής τεχνολογίας στους αγρούς της τομάτας, συμβάλλοντας έτσι στην αειφορία.

Όπως αναφέρει η Διευθύντρια του Εργοστασίου Στέλλα Γεωργανά, «το πρόγραμμα της αειφόρου γεωργίας στη Γαστούνη ξεκίνησε το 2011 και ήδη η καλλιέργεια τομάτας έχει χαρακτηριστεί από την Unilever ως αειφόρα. Στόχος μας για το 2012 είναι να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα ως προς την αειφορία, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να βελτιώσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, να προστατέψουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε τη ζωή των γεωργών μας».

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας