Συνταξιοδοτείται ο Σπύρος Δεσύλλας.

Τη θέση του ανέλαβε από 1η Δεκεμβρίου η Ηρώ Αθανασίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS

Συνταξιοδοτείται ο Σπύρος Δεσύλλας. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS

Τη θέση του ανέλαβε από 1η Δεκεμβρίου η Ηρώ Αθανασίου

Μετά από 17 χρόνια στο «τιμόνι» της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Δεσύλλας Δεσύλλας, ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Unilever στην Ευρώπη, συνταξιοδοτείται στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας μέχρι τέλος Μαρτίου.

Ως Πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας ήταν υπεύθυνος για πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις στη χώρα, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η εξαγορά του εργοστασίου και της μάρκας Pummaro και η ανάπτυξη του κλάδου των τοματικών προϊόντων, η επιτυχημένη ένταξη του χαρτοφυλακίου της Knorr-Bestfoods στα υπάρχοντα προϊόντα της εταιρείας, η εξαγορά του κλάδου παγωτού της ΕΒΓΑ και των προϊόντων προσωπικής φροντίδας της Sara Lee, ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου της εταιρείας στον Α. Ι. Ρέντη, η δημιουργία του Κέντρου Διανομής & Αποθήκευσης της εταιρείας στο Σχηματάρι κ.ά.

Στα χέρια του, το 2004, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas αναδείχθηκε ως η καλύτερη εταιρεία της Unilever παγκοσμίως, πιστοποιώντας με τη διάκριση «Χρυσό Βραβείο για την Ανάπτυξη» την πρωτοπορία της σε διεθνές επίπεδο.

Replace this image

Γεννημένος το 1953, ο Σπύρος Δεσύλλας σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΛΑΪΣ το 1976, στο Τμήμα Πωλήσεων. Στα 37 χρόνια του στην εταιρεία έχει εργαστεί επίσης στο Marketing, στο Τμήμα Εισαγόμενων Προϊόντων, στον Κλάδο Επαγγελματικών Προϊόντων, ενώ από το 1992 συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το 2008, ανακηρύχθηκε από την ΕΕΔΕ, «Manager of the Year 2007».

Στη διάρκεια της θητείας του, ο Σπύρος Δεσύλλας δραστηριοποιήθηκε ενεργά στα θεσμικά όργανα του «επιχειρείν, σε επιτελικές θέσεις στον ΣΕΒ, τον Ελληνο-Ολλανδικό Σύνδεσμο, τον Σύνδεσμο Εμπορικών Επιχειρήσεων Τροφίμων, την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων κ.ά.

Τη θέση του κου Δεσύλλα αναλαμβάνει από 1η Δεκεμβρίου η Ηρώ Αθανασίου, η οποία ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας από το 1985. Τα τελευταία τρία χρόνια κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου της Unilever Food Solutions για Κεντρική & Νότια Ευρώπη και Νότια Αμερική, με έδρα την Ολλανδία.

Ο κ. Δεσύλλας δήλωσε χαρακτηριστικά «Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους μου για την άριστη συνεργασία που είχαμε αυτά τα 37 χρόνια, το ήθος και τη συμπεριφορά τους, αξίες που μας οδήγησαν φέτος στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο διαγωνισμό για το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα. Εύχομαι στην Ηρώ Αθανασίου κάθε επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι η πορεία της ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas θα είναι απόλυτα επιτυχημένη».

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε: Γρηγόρης Αντωνιάδης, τηλ. 210 6304910-11.

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας