Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards

H Unilever διεθνώς για μία ακόμη φορά προσκαλεί τους νέους να σκεφτούν πρακτικές και καινοτόμες λύσεις για μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης στον τομέα της αειφορίας και να τις υποβάλουν στα Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards.

Παγκόσμια πρόσκληση στους νέους για να αλλάξουμε μαζί τον κόσμο

H Unilever διεθνώς για μία ακόμη φορά προσκαλεί τους νέους να σκεφτούν πρακτικές και καινοτόμες λύσεις για μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης στον τομέα της αειφορίας και να τις υποβάλουν στα Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards.

€200.000 ως οικονομική ενίσχυση και συμβουλευτική υποστήριξη

Οι νέοι ηλικίας έως 30 ετών καλούνται να προτείνουν αειφόρα προϊόντα, υπηρεσίες ή εφαρμογές που μειώνουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, βελτιώνουν την υγεία και την ευημερία, καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης μέσα από αλλαγές σε πρακτικές ή συμπεριφορές.

Στο πλαίσιο των Βραβείων, που συνδιοργανώνονται με το Ίδρυμα Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) και σε συνεργασία με το δίκτυο κοινωνικής επιχειρηματικότητας Ashoka, προσφέρουμε σε 7 νέους ανθρώπους διεθνώς συνολικά πάνω από €200.000 ως οικονομική υποστήριξη και εξατομικευμένη καθοδήγηση. Ο μεγάλος νικητής θα παραλάβει ταυτόχρονα το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Young Sustainability Entrepreneur από τον Πρίγκηπα της Ουαλίας.

Και οι επτά τελικοί επιλαχόντες θα συμμετάσχουν σε ένα διαδικτυακό αναπτυξιακό πρόγραμμα και στη συνέχεια σε ένα ταχύρρυθμο εργαστήριο δύο ημερών στο Πανεπιστήμιο Cambridge, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα δεχθούν βοήθεια και επαγγελματική καθοδήγηση από ειδικούς προκειμένου να τους ενισχύσουν στην ανάπτυξη των ιδεών τους.

Replace this image

Τα Βραβεία φιλοξενούνται στο Διαδίκτυο στον ιστότοπο της κοινότητας Ashoka Changemakers, η οποία φέρνει σε επαφή νέους επιχειρηματίες από όλη την υφήλιο για να μοιραστούν τις ιδέες τους, να δώσουν έμπνευση και να συμβουλεύσουν ο ένας τον άλλον. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τα μεσάνυχτα (θερινή ώρα Βρετανίας, BST) της 1ης Αυγούστου 2014 και τα ονόματα των τελικών επιλαχόντων θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2014. Το ταχύρρυθμο εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Cambridge θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και θα γίνει και η τελική κρίση και επιλογή του νικητή.

Πέρσι, στα Βραβεία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 νέοι επιχειρηματίες από 90 και πλέον χώρες. Τα έργα που αναδείχθηκαν ήταν ποικίλα: ένα σύστημα ενημέρωσης μέσω δεδομένων και γραπτών μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα το οποίο παρακολουθεί το δίκτυο ύδρευσης και βελτιστοποιεί τη χρήση του στην Ινδία• μια τροφή χαμηλού κόστους για τα κοτόπουλα των αγροκτημάτων η οποία παράγεται από υπολείμματα σπόρων μάνγκο στη Νιγηρία• τουαλέτες χωρίς χρήση νερού στις αγροικίες του Περού• και ένα σχέδιο παροχής εκπαίδευσης έναντι εργασίας στο Νεπάλ, στο πλαίσιο του οποίου χαμηλόμισθοι εργάτες αγροκτημάτων εργάζονται σε γεωργικούς συνεταιρισμούς, με αντάλλαγμα τη μόρφωση των παιδιών τους.

Ο μεγάλος νικητής –ο οποίος κέρδισε €50.000– ήταν ο Gamal Albinsaid, ένας 24χρονος από την Ινδονησία, ο οποίος αντιμετώπισε δύο προκλήσεις αειφορίας με μία και μόνο ιδέα του: τη μετατροπή της αξίας των απορριμμάτων των νοικοκυριών σε ισοδύναμης αξίας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων. Το μοντέλο αυτής της εμπνευσμένης πρωτοβουλίας εφαρμόζεται κατ' επανάληψη πλέον στις κοινότητες της Ινδονησίας.

Στο σχόλιό του για τα Βραβεία, ο Πρόεδρος της Unilever Paul Polman τόνισε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι νέοι κρατούν το κλειδί για να ξεκλειδώσουν τις λύσεις για πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον πλανήτη μας. Αν μη τι άλλο, οι τελικοί επιλαχόντες του περασμένου έτους αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. Οι νέοι άνθρωποι σύντομα θα αποτελούν το 50% του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες χώρες, αλλά είναι ήδη το 100% του μέλλοντός μας. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να τους επιστρατεύουμε για τη διάδοση του αειφόρου τρόπου ζωής και να επενδύουμε στις ιδέες που έχουν να προτείνουν».

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας