Συνθήκες Υγιεινής: Παγκόσμιος στόχος για αειφόρο ανάπτυξη.

H UNILEVER προτείνει στον ΟΗΕ να αξιολογούνται και οι συνθήκες υγιεινής στο πλαίσιο των παγκόσμιων στόχων για την αειφόρο ανάπτυξη.

Εκ μέρους του σαπουνιού Lifebuoy, ο Πρόεδρος Paul Polman ζήτησε στις 27 Σεπτεμβρίου να συμπεριληφθεί και δείκτης υγιεινής στους Παγκόσμιους Στόχους για την Αειφόρο Ανάπτυξη, οι οποίοι θα οδηγήσουν την αναπτυξιακή ατζέντα μέχρι το 2030.

Ο Polman συμμετέχοντας σε πάνελ στην 70η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, επικεντρώθηκε στον κρίσιμο ρόλο της υγιεινής, η οποία συμβάλλει στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, ιδίως στα νεογνά. Σύμφωνοι με την άποψη του Polman ήταν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της WaterAid Βarbara Frost, ο επικεφαλής του προγράμματος Merck for Mothers Δρ. Νaveen Rao και οι πρεσβευτές της καμπάνιας Help A Child Reach 5, η Ινδή ηθοποιός Kajol και η τραγουδίστρια από την Μιανμάρ Chit Thu Wai.

Τα μέλη του πάνελ συζητούν την καμπάνια Help A Child Reach 5 του Lifebuoy, ζητώντας την ένταξη ενός δείκτη υγιεινής στους Παγκόσμιους Στόχους. Από αριστερά ο Πρέσβης Asoke Kumar Mukerji, Μόνιμος Εκπρόσωπος της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη, η τραγουδίστρια από τη Μιανμάρ και πρεσβευτής της καμπάνιας Help A Child Reach 5 Dr.Chit Thu Wai, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της WaterAid, Barbara Frost, ο Πρόεδρος Paul Polman, η Ινδή ηθοποιός και πρεσβευτής της καμπάνιας Help A Child Reach 5, Kajol και ο επικεφαλής του προγράμματος Merck for Mothers, Dr. Naveen Rao.

Μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, οι Παγκόσμιοι Στόχοι θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες θέτουν στόχους και χρηματοδοτούν την αειφόρο ανάπτυξη. Η υγιεινή είναι σημαντική στη μείωση της νεογνικής και παιδικής θνησιμότητας, στην καταπολέμηση του υποσιτισμού και στην προώθηση της πρόσβασης στην εργασία. Έχει συμπεριληφθεί στον Στόχο 6 – εξασφάλιση της διαθεσιμότητας, βιώσιμη διαχείριση του νερού και αποχέτευση για όλους – αλλά δεν υπάρχει σήμερα δείκτης για τη μέτρηση της προόδου.

Η υγιεινή, ιδιαίτερα το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, είναι ένας από τους πιο οικονομικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να σωθούν οι ζωές των παιδιών. Επί του παρόντος, το 40% των θανάτων παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών, συμβαίνει τις πρώτες 28 μέρες της ζωής τους - την περίοδο που είναι νεογέννητα και πιο ευάλωτα. 

Για τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, οι παρεμβάσεις στην υγιεινή πρέπει επομένως να στοχεύουν σε νέες μητέρες και επαγγελματίες της υγείας. Η Unilever ζητά την εισαγωγή ενός δείκτη που μετρά το ποσοστό του πληθυσμού που πλένει τα χέρια με σαπούνι στα σπίτια, τα σχολεία και τα κέντρα υγείας.

«Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε στην προστασία της ζωής των πιο ευάλωτων στην κοινωνία, των παιδιών» δήλωσε ο Πρόεδρος της Unilever και μέλος του Ηigh Level Panel της Γενικής Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, Paul Polman. 

«Η απλή πράξη του πλυσίματος των χεριών με σαπούνι είναι απαραίτητη για την επιβίωση και ανάπτυξη των παιδιών. Αλλά είναι ένας τομέας που πολύ συχνά παραβλέπεται. Καμία επιχείρηση, κυβέρνηση και οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών δεν μπορεί να μειώσει από μόνη της την παιδική θνησιμότητα, αλλά δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία και τους πόρους μας για να επιφέρουμε μια πραγματική αλλαγή. Ο δείκτης υγιεινής θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ικανότητά μας να πετύχουμε στόχους για την υγεία και την ανάπτυξη».

Το πάνελ ακολούθησε την επί σκηνής παρουσία της Kajol στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ του Πολίτη, όπου παρουσιάστηκαν ο Paul Polman και η Justine Greening, Γραμματέας του Ηνωμένου Βασιλείου για την Διεθνή Ανάπτυξη. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Central Park, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ζητώντας την υποστήριξη κοινού και κυβέρνησης για την προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Οι πρεσβευτές για το πλύσιμο των χεριών, η τραγουδίστρια από τη Μιανμάρ Dr. Chit Thu Wai, ο Πρόεδρος της Unilever Paul Polman και η Ινδή ηθοποιός Kajol, υποστηρίζοντας την καμπάνια Help A Child Reach 5 στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ του Πολίτη, στη Νέα Υόρκη, γιορτάζουν το λανσάρισμα των Παγκόσμιων Στόχων. Μεταξύ των διασήμων οι: Beyonce, Ed Sheeran, Coldplay και Pearl Jam.

Η Kajol συνεργάστηκε με μια σειρά από μουσικούς και διασημότητες συμπεριλαμβανομένων των Stephen Colbert, Coldplay, Beyoncé, Hugh Jackman, Salma Hayek, Kerry Washington και Olivia Wilde, καθώς και με αξιωματούχους, όπως οι αρχηγοί κρατών Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ρουάντας και των ηγετών για την ανάπτυξη, Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Βan Ki-Moon και Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας Jim Yong Kim.

Η Barbara Frost, Πρόεδρος της WaterAid δήλωσε «Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι είναι ένας από τους πιο οικονομικά αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης κοινών λοιμώξεων σε μητέρες και νεογνά. Δουλεύοντας μαζί, επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να πετύχουν πραγματικές αλλαγές και να κάνουν τη διαφορά, βοηθώντας να σωθούν περισσότερες ζωές».

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας