Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Μείωση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Unilever, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αειφορίας στα logistics

Η Unilever, πρωτοπόρος σε θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, δίνει έμφαση και εισάγει την έννοια της αειφορίας σε έναν ακόμη τομέα: τα logistics. Ήδη η UltraLogistik, η εταιρία logistics της Unilever, έχει ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην Ευρώπη, μεταφέροντας το 30% των φορτίων της με τρένα και πλοία, το 2010. Μία επιτυχία που αντιστοιχεί σε 9,5 εκατομμύρια λιγότερα χιλιόμετρα με φορτηγά και μείωση του κόστους μεταφοράς κατά 10% τουλάχιστον.

Έως το 2009, η UltraLogistik μετέφερε περίπου το 19% των ευρωπαϊκών εμπορευμάτων της μέσα από μη οδικά δίκτυα, όπως σιδηροδρομικές γραμμές, θαλάσσια περάσματα και πλωτούς δίαυλους στην ενδοχώρα. Το 2010, αυτό το ποσοστό αυξήθηκε στο 30%, το οποίο μεταφράζεται σε τεράστια μείωση των χιλιομέτρων του οδικού δικτύου, όσα θα χρειάζονταν για το γύρο του κόσμου 240 φορές”.

Από τον Ιανουάριο του 2010, η Unilever λαμβάνει ακριβείς μηνιαίες εκθέσεις για τις εκπομπές CO2 που αφορούν σε κάθε μεταφορά, ενώ παράλληλα παρακολουθεί κάθε φορτίο στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό είναι σε θέση να προσφέρει πιο ευέλικτες λύσεις στους πελάτες της, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μείωση των εκπομπών CO2.

Δύο βασικοί τομείς στους οποίους εστιάζει η Unilever είναι η συνεργασία με ανεξάρτητους μεταφορείς για συγκεκριμένα δρομολόγια πλοίων και τρένων, ανάλογα με τη «διαδρομή των φορτίων» της, και o επανασχεδιασμός του τρόπου φόρτωσης των φορτηγών δίνοντας βαρύτητα όχι μόνο στον αριθμό των παλετών, αλλά και στην κάλυψη του μέγιστου βάρους. Είναι ενδεικτικό ότι ένας καλύτερος σχεδιασμός στη φόρτωση μπορεί να αυξήσει την πληρότητα σε επίπεδο βάρους από 50% έως 75%.

Ο Simon Smith, Αντιπρόεδρος των Logistics της Unilever στην Ευρώπη δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η στρατηγική μας εστίαση στη μείωση του CO2, την οικονομική αποδοτικότητα και την ποιότητα της εξυπηρέτησης εντάσσεται στη νέα εταιρική φιλοσοφία να αναπτύξουμε την επιχείρηση μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον”.

ΕΛΑΊΣ - Unilever Hellas A.E:

Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, 145 64 Κηφισιά

+30 210 630 4500, +30 210 630 4600

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας