Βράβευση Ben & Jerry's

Το πρόγραμμα αειφόρου γαλακτοκομίας “Caring Dairy” των παγωτών Ben & Jerry’s βραβεύτηκε στο διαγωνισμό Good Dairy Award (Βραβείο Υπεύθυνης Γαλακτοκομίας).

Τα Ben & Jerry’s, τα παγωτά με τα τεράστια κομμάτια σοκολάτας, φρούτων, ξηρών καρπών, τη γνήσια κρέμα γάλακτος και το αγνό γάλα, βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό Good Dairy Award για το πρόγραμμα αειφόρου γαλακτοκομίας “Caring Dairy”. Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά φέτος από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Compassion In World Farming και επιβραβεύει δράσεις που εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα «ευημερίας» και συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αγελάδων.

Η αειφόρος κτηνοτροφία αποτελεί επιλογή ετών για τα Ben & Jerry’s. To 2003 πρωτοτύπησαν με το πρόγραμμα Caring Dairy που βασίζεται σε 3 απλές αρχές: Ευτυχισμένες Αγελάδες, Ευτυχισμένοι Κτηνοτρόφοι και Ευτυχισμένος Πλανήτης. Το αποτέλεσμα μετά από 7 χρόνια; Ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους κτηνοτρόφους, πιο υγιείς αγελάδες, πολλή «πράσινη» ενέργεια και βελτίωση των περιβαλλοντολογικών δεικτών.

Οι «ευτυχισμένες» αγελάδες του Caring Dairy απολαμβάνουν καθημερινές πολυτέλειες όπως μασάζ, άφθονη τροφή και νερό, πολύ άσκηση... και αναπαυτικό ύπνο σε ειδικές βάσεις-στρώματα! Γι’ αυτό και κατ’ επέκταση παράγουν καλύτερης ποιότητας γάλα και καλύτερης ποιότητας γάλα σημαίνει γευστικότερο παγωτό!

Aυτό το καλοκαίρι, απολαύστε τα παγωτά Ben & Jerry’s! Νew York Super Fudge Chunk, Cherry Garcia, Chunky Monkey και το νέο Coconutterly Fair είναι μερικές από τις θρυλικές γεύσεις που θα σας δροσίσουν!

Παγωτα Ben & Jerry’s και προγραμμα Caring Dairy

Replace this image

Η ιστορία των πιο θρυλικών παγωτών ξεκίνησε από δύο συμμαθητές, τον Ben Cohen και τον Jerry Greenfield, γνήσια «παιδιά των λουλουδιών» (ή αλλιώς hippies), οι οποίοι ανακάλυψαν ένα κοινό τους πάθος, το φαγητό. Το 1978, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα παρασκευής παγωτού μέσω αλληλογραφίας, μετέτρεψαν ένα παλιό και εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο στο Burlington του Vermont σε βιοτεχνία παγωτού και ξεκίνησαν να παρασκευάζουν παγωτό εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά εξαιρετικής ποιότητας. Σύνθημά τους από τότε μέχρι σήμερα το “Peace, Love and Ice Cream”.

Χάρη στη φιλοσοφία των δύο δημιουργών τους, τα Ben & Jerry’s είναι γνωστά για το κοινωνικό έργο που πραγματοποιούν, πρωτεύοντα ρόλο στο οποίο έχει και το πρόγραμμα Caring Dairy. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ταυτόχρονα με την έναρξη της παραγωγής των παγωτών στο εργοστάσιο του Hellendoorn στην Ολλανδία, το 2003. Σήμερα, τα Ben & Jerry’s συνεργάζονται για το πρόγραμμα αυτό με περισσότερους από 500 κτηνοτρόφους. 

Το Caring Dairy είναι ένα πρόγραμμα συνεχούς βελτίωσης βασισμένο πάνω σε 11 διαφορετικούς δείκτες αειφορίας. Οι κτηνοτρόφοι ανταλλάσσουν εμπειρίες και συμβουλές μέσω του προγράμματος με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από το πανεπιστήμιο του Wageningen, της WWF, της Ολλανδικής Εταιρείας για τη Φύση (The Netherlands Society for Nature) και κτηνιάτρων.

ΕΛΑΊΣ - Unilever Hellas A.E:

Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, 145 64 Κηφισιά

+30 210 630 4500, +30 210 630 4600

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας