Διοικητικές αλλαγές στη Unilever

Ο Doug Baillie, που μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του Προέδρου Δυτικής Ευρώπης, αναλαμβάνει Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και ο Jan Zijderveld εντάσσεται στο Δ.Σ. ως Πρόεδρος Δυτικής Ευρώπης.

Η Unilever ανακοινώνει διοικητικές αλλαγές

Νέος Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και νέος Πρόεδρος Δυτικής Ευρώπης

Η Unilever ανακοίνωσε στις 21 Ιανουαρίου ότι ο Doug Baillie, ο οποίος μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του Προέδρου Δυτικής Ευρώπης, αναλαμβάνει Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, και ότι ο Jan Zijderveld εντάσσεται στο Δ.Σ. ως Πρόεδρος Δυτικής Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Unilever Paul Polman δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής με τις αλλαγές αυτές που ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο μια ήδη καταπληκτική ομάδα. Ο Doug αναλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό παγκόσμιο ρόλο, στον οποίο θα φέρει την πελατοκεντρική και ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που εφάρμοσε τόσο αποτελεσματικά μεταμορφώνοντας την επιχείρηση της Δυτικής Ευρώπης και επαναφέροντάς την σε πορεία ανάπτυξης. Η εμπειρία του σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές είναι επίσης πολύτιμη».

«Ο Jan, έως τώρα Αντιπρόεδρος για τη Νοτιανατολική Ασία και την Αυστραλασία (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Γειτονικά νησιά- Νέα Γουϊνέα κ.α.), θα μεταφέρει στα νέα του καθήκοντα την εμπειρία της Ασιατικής και της Ευρωπαϊκής αγοράς. Με τον τρόπο αυτό θα αναπτύξει περαιτέρω την υπάρχουσα ανταγωνιστική μας θέση, θα εξασφαλίσει γρήγορη, πανευρωπαϊκή επέκταση των καινοτόμων σχεδίων μας και θα επιτύχει την ομαλή ένταξη στην Unilever των εξαγορών της Sara Lee και της Alberto Culver, όταν αυτές ολοκληρωθούν».

«Και οι δυο αυτές διοικητικές αλλαγές, που τίθενται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να έχουμε τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στις πιο σημαντικές θέσεις, ώστε να επιτύχουμε σε όλες τις αγορές και όλες τις προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Σημειώσεις

  • Ο Jan Zijderveld ξεκίνησε την καριέρα του στο marketing στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, το 1986, προτού μεταφερθεί στην Ευρώπη το 1992 και αναλάβει μια σειρά αρμοδιοτήτων στους τομείς του Marketing και του Customer development (Πωλήσεις) στην Ολλανδία, την Ιταλία και τη Σουηδία, έως το 2003, οπότε και έγινε Πρόεδρος της Unilever Σκανδιναβίας. Το 2004, τέθηκε επικεφαλής της Unilever στην Αραβία, ενώ το 2008 ανέλαβε Αντιπρόεδρος της Νοτιανατολικής Ασίας και της Αυστραλασίας.
  • Η καριέρα του Doug Baillie όλα αυτά τα χρόνια εκτάθηκε στο Customer Development(Πωλήσεις), το Marketing και άλλες γενικές διοικητικές θέσεις, από το 1987 στην Αυστραλία, το 1997 στη Νότιο Αφρική, το 2004 σε Αφρική, Μέση Ανατολή και Τουρκία και το 2006 στη Νότια Ασία, συμπεριλαμβανομένης και της Ινδίας. Ο Doug έγινε Πρόεδρος Δυτικής Ευρώπης και μέλος του Δ.Σ., διαδεχόμενος τον Kees van der Graaf, το 2008.
ΕΛΑΊΣ - Unilever Hellas A.E:

Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, 145 64 Κηφισιά

+30 210 630 4500, +30 210 630 4600

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας