H ΕΛΑΪΣ - Unilever στηρίζει την ελληνική οικογένεια

Η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, εγκαινίασε το πρόγραμμα στήριξης των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής οικογένειας «ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ». Στηρίζει οικογένειες των περιοχών που γειτνιάζουν με τα εργοστάσιά της (Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Νέο Φάληρο, Γαστούνη), καθώς και με το νέο Κέντρο Διανομής στο Σχηματάρι.

Replace this image

Η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, εγκαινίασε το πρόγραμμα στήριξης των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής οικογένειας «ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ». Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η εταιρία στηρίζει οικογένειες των περιοχών που γειτνιάζουν με τα εργοστάσιά της (Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Νέο Φάληρο, Γαστούνη), καθώς και με το νέο Κέντρο Διανομής στο Σχηματάρι.

Έτσι, με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, περισσότεροι από 3.800 μαθητές Δημοτικών Σχολείων των συγκεκριμένων περιοχών έλαβαν δωρεάν μια σειρά βασικών σχολικών ειδών UNICEF. Με την επιλογή των σχολικών ειδών της UNICEF, η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS – πέρα από τις τοπικές κοινωνίες – στηρίζει και το σημαντικό έργο της παγκόσμιας οργάνωσης.

Ο Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης ανέφερε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό τη δύσκολη αυτή περίοδο να υπάρχουν εταιρίες σαν την UNILEVER με ένα ανθρώπινο πρόσωπο, ευαισθητοποιημένες για τα παιδιά της χώρας μας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Μια υπέροχη ιδέα υλοποιείται, με τη διανομή σχολικών ειδών UNICEF, που όχι μόνο θα δώσουν χαρά στους μικρούς μαθητές, αλλά θα δώσουν ζωή σε κάποια άλλα παιδιά που στερούνται κάθε βασικού αγαθού».

Είναι αξιοσημείωτο ότι τη συσκευασία των σχολικών ειδών που διανεμήθηκαν στους μαθητές ανέλαβαν ομάδες εθελοντών-εργαζομένων της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, που συμμετείχαν στην όλη δράση με ιδιαίτερο ζήλο.

  • Η στήριξη όμως της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS στους μαθητές των περιοχών αυτών και τις οικογένειές τους επεκτείνεται και σε άλλες σημαντικές δράσεις:
  • Η κινητή οδοντιατρική μονάδα της ΑΙΜ, σε συνεργασία με εθελοντές-οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, θα επισκεφθεί σχολεία της Γαστούνης και θα πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο για τους μαθητές.

Επίσης, σε περισσότερα από 60 σχολεία του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη η εταιρία προσέφερε τα καθαριστικά προϊόντα και είδη (Χλωρίνη Klinex, υγρά καθαρισμού CIF, κρεμοσάπουνα Dove, κ.ά.) που θα χρειαστούν για την καθαριότητα των κτιρίων για την αρχή της σχολικής χρονιάς και τους πρώτους μήνες λειτουργίας.

O Πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS κ. Σπύρος Δεσύλλας δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε ευθύνη μας τη στήριξη της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε και ιδιαίτερα τη στήριξη στις κοινότητες των “γειτόνων” μας. Μέσα από τις ενέργειες αυτές γινόμαστε όλοι ακόμη πιο περήφανοι που είμαστε μέλη της οικογένειας της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS. Μιας οικογένειας που 92 χρόνια τώρα γνωρίζει πολύ καλά την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας σε ολόκληρο τον κόσμο, που αποτελεί μία από τις βασικές δεσμεύσεις του Παγκοσμίου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία.

Λίγα λόγια για το UNILEVER FOUNDATION

Στη Unilever, η μέριμνα για τα κοινωνικά ζητήματα ήταν πάντα κύριο μέλημα της εταιρίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Μόνο την τελευταία δεκαετία η κοινωνική επένδυση της εταιρίας παγκοσμίως εκτιμάται ότι ωφελεί 50 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως.

Το Unilever Foundation ιδρύθηκε στις αρχές του 2012, με απώτερο σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής παγκοσμίως, παρέχοντας υγιεινή, καθαριότητα, πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε βασικά είδη διατροφής, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ενέργειες για την ενίσχυση του αυτοσεβασμού των ανθρώπων. Στη χώρα μας, το Unilever Foundation δραστηριοποιείται με την ονομασία «Ίδρυμα ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas».

Το Unilever Foundation είναι ο βασικός μοχλός, που θα συμβάλλει στην επίτευξη της δέσμευσης της εταιρίας να βοηθήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας τους, δημιουργώντας ένα βιώσιμο μέλλον – μία από τις κύριες δεσμεύσεις του Παγκόσμιου Σχεδίου της Unilever για την Αειφορία.

Το Unilever Foundation συνεργάζεται με πέντε παγκόσμιους κορυφαίους οργανισμούς: UNICEF, Oxfam, Save the Children, Population Services International και το World Food Programme (Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ). Μέσα από τη συνεργασία μαζί τους, προτείνονται και υλοποιούνται ευρηματικές λύσεις που θα οδηγήσουν σε συστηματικές εξελίξεις και κοινωνικές αλλαγές.

Στην Ελλάδα, ήδη από το 2007, η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS συνεργάζεται με το World Food Programme, ενώ φέτος ξεκίνησε συνεργασία με τη UNICEF μέσα από το πρόγραμμα «Γειτονιά Αλληλεγγύης».

ΕΛΑΊΣ - Unilever Hellas A.E:

Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, 145 64 Κηφισιά

+30 210 630 4500, +30 210 630 4600

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας