Ενώνουμε δυνάμεις με τις ευρωπαϊκές τράπεζες τροφίμων

Συνεργασία για τα επόμενα τρία χρόνια με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων, με στόχο να αντιμετωπιστούν η σπατάλη τροφίμων και η πείνα στην Ευρώπη και να εξαλειφθεί η σπατάλη τροφίμων από την εφοδιαστική αλυσίδα προϊόντων της εταιρείας.

Συνεργασία για τα επόμενα τρία χρόνια συμφώνησε η Unilever με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων, με στόχο να αντιμετωπιστούν η σπατάλη τροφίμων και η πείνα στην Ευρώπη, αλλά και να εξαλειφθεί η σπατάλη τροφίμων από την εφοδιαστική αλυσίδα προϊόντων της εταιρείας.

Η νέα αυτή συνεργασία της Unilever με Τράπεζες Τροφίμων σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, μας κάνει ακόμη πιο περήφανους καθώς θα ενισχυθούν οι δωρεές σε τοπικό επίπεδο, αλλά και η εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων ώστε να υπάρξει περισσότερη βοήθεια στον τομέα συλλογής και διανομής των τροφίμων.

Η συμφωνία βασίζεται στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις που διατηρεί η Unilever σε 13 χώρες της Ευρώπης με τοπικές τράπεζες τροφίμων. Χάρη σε αυτές τις συνεργασίες, παρέχονται κάθε χρόνο περισσότερα από 3 εκατομμύρια γεύματα, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στην Ελλάδα, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Ηellas στηρίζει τις δράσεις της Ελληνικής Τράπεζας Τροφίμων, που σιτίζει περισσότερους από 218 φορείς - 35.000 οικογένειες – προσφέροντας τα τελευταία 19 χρόνια περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια συσκευασίες προϊόντων της.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, Διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Ηellas «Η συνεργασία αυτή, που ξεκίνησε από την ίδρυση της Ελληνικής Τράπεζας Τροφίμων το 1995, μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα, δωρίζοντας προϊόντα μας, να στηρίξουμε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Το 2014 μάλιστα κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς τη μείωση της σπατάλης, εξασφαλίζοντας ότι κανένα προϊόν μας δεν θα καταλήγει στη χωματερή, καθώς είτε δωρίζεται είτε ανακυκλώνεται».

Η καίριας σημασίας συμφωνία της Unilever με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων έρχεται ακριβώς τη στιγμή που τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι περισσότεροι από 120 εκατομμύρια άνθρωποι –ή σχεδόν το ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού- αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού ενώ, παράλληλα, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια τόνοι φαγητού καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια των Ευρωπαίων.

ΕΛΑΊΣ - Unilever Hellas A.E:

Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, 145 64 Κηφισιά

+30 210 630 4500, +30 210 630 4600

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας