Μηδενικά Απορρίμματα

Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά τέτοιας κλίμακας, καθώς περισσότερα από 240 εργοστάσια της Unilever σε 67 χώρες έχουν πλέον εκμηδενίσει την αποστολή απορριμμάτων σε χωματερές.

Η Unilever πέτυχε έναν από τους σημαντικότερους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης: μηδενικά μη επικίνδυνα* απορρίμματα στις χωματερές στο παγκόσμιο δίκτυο των εργοστασίων της. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά τέτοιας κλίμακας, καθώς περισσότερα από 240 εργοστάσια της Unilever σε 67 χώρες έχουν πλέον εκμηδενίσει την αποστολή απορριμμάτων σε χωματερές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργοστάσια, τα διανεμητικά κέντρα και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα είχαν επιτύχει τον συγκεκριμένο στόχο ήδη από το 2013!

Η Unilever έχει ανακοινώσει από το 2010 το φιλόδοξο σχέδιό της για διπλασιασμό των επιχειρηματικών μεγεθών της, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και αυξάνοντας τον θετικό της αντίκτυπο στην κοινωνία. Από το 2012 – που ο στόχος για μηδενικά απορρίμματα σε χωματερές εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία (USLP) - η εταιρεία επικεντρώθηκε στο να ενσωματώσει στις δραστηριότητές της μια «κουλτούρα μηδενικών απορριμμάτων».

Ο Γιώργος Μαυραγάνης, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, δήλωσε σχετικά: «Η κατάκτηση του στόχου αυτού είναι το αποτέλεσμα μιας τεράστιας αλλαγής νοοτροπίας σε ολόκληρη την εταιρεία μας, καθώς και ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αειφόρου ανάπτυξης που πρεσβεύει η Unilever. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο ανέπτυξαν πραγματικά πολύ καινοτόμες λύσεις για την απάλειψη των απορριμμάτων. Ανάμεσά τους και όλοι εμείς οι Έλληνες εργαζόμενοι της ΕΛΑΪΣ-Unilever HELLAS που ήμασταν από τους πρωτοπόρους στο δύσκολο αυτό εγχείρημα».

Η Unilever βρίσκεται στην κορυφή της Βιομηχανίας Τροφίμων στον Δείκτη Αειφορίας του Dow Jones για 15η χρονιά.

*Οι κατηγορίες των επικίνδυνων απορριμμάτων διαφέρουν ανάλογα με την αντίστοιχη νομοθεσία σε κάθε χώρα.

ΕΛΑΊΣ - Unilever Hellas A.E:

Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, 145 64 Κηφισιά

+30 210 630 4500, +30 210 630 4600

Εξερευνήστε περισσότερο αυτά τα θέματα

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας