Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

Μαζί με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ στην πρωτοβουλία «πλούσια γεύση για όλους»

Με στόχο να ενισχύσει το έργο των κοινωνικών κουζινών στην Ελλάδα και να προσφέρει πλούσια γεύση, σε όσους το έχουν ανάγκη.

Knorr για την πρωτοβουλία Πλούσια Γεύση για Όλους

Η Knorr και η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS παρουσίασαν χθες, στο Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, την πρωτοβουλία «πλούσια γεύση για όλους». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται από την Knorr, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωσηΜΠΟΡΟΥΜΕ, με στόχο να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Με την πρωτοβουλία «πλούσια γεύση για όλους», η Knorr έχει στόχο να βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη που έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια, προσφέροντας πάνω από ένα εκατομμύριο γεύματα.

Knorr Πλούσια γεύση για όλους

Η βελτίωση της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2020 είναι μία από τις 3 κύριες δεσμεύσεις του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία, και η πλατιά γκάμα των προϊόντων Knorr αποτελεί βασικό μοχλό για την επίτευξη αυτού του στόχου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Knorr ανακοίνωσε τη συνεργασία της με κοινωνικές κουζίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ελβετία και την Πορτογαλία, προκειμένου να προσφέρει γευστικό φαγητό σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.


Στην Ελλάδα, η Knorr μέσω της συνεργασίας με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, στοχεύει να ενισχύσει πολλές κοινωνικές κουζίνες σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Knorr παρέχει προϊόντα Knorr, όπως κύβους και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές κουζίνες, ενώ για όλο το 2017 θα προσφέρει περισσότερα από 50.000 προϊόντα. Παράλληλα, η Knorr θα προσφέρει περισσότερες από 350.000 μερίδες φαγητού ενισχύοντας οικονομικά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ώστε να συνεχίσει το έργο του στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Κnorr Πλούσια γεύση για όλους

Ο Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS: «Η έννοια του γευστικού φαγητού είναι δημοκρατική. Στην Knorr πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα νόστιμο γεύμα. Γιατί όταν το φαγητό είναι καλό, νιώθεις και εσύ καλά, αφού η γεύση επηρεάζει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χιλιάδες «πλούσιες στιγμές» και να βοηθήσουμε τις πραγματικά αξιοθαύμαστες κοινωνικές κουζίνες να παρέχουν καλύτερα και πιο γευστικά γεύματα στις ευπαθείς ομάδες που βοηθούν».

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη, ενώ βασικοί ομιλητές αποτέλεσαν: ο Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, ο οποίος παρουσίασε την πρωτοβουλία και ανακοίνωσε τη συνεργασία της Knorr με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο οποίος τόνισε τις ανάγκες που υπάρχουν στις κοινωνικές κουζίνες.H Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία μίλησε για την αξία της πλούσιας γεύσης στη θετική ψυχολογία και η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία ανέδειξε τη σημασία των σεμιναρίων προς τους μάγειρες των κοινωνικών κουζινών καθώς και τη σημασία του εθελοντισμού στις κοινωνικές κουζίνες.


«Διαπιστώνεται πως αυτό που λείπει κυρίως αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας δεν είναι θερμίδες, αλλά αξιοπρέπεια. Το πρόγραμμα «πλούσια γεύση για όλους» παρέχει το εξής βασικό στοιχείο: τη δυνατότητα δημιουργίας πιο γευστικών γευμάτων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν έναν ωφελούμενο να νιώσει πως δε δέχεται μόνο τροφή, αλλά μια πιο ανθρώπινη φροντίδα και βοήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

«Είναι σημαντικό να τρώμε καλά και να τρώμε σωστά, αλλά κυρίως να απολαμβάνουμε πλούσιες στιγμές με το φαγητό μας. Είτε κάποιος σιτίζεται σε μία κοινωνική κουζίνα είτε στο σπίτι, το να απολαμβάνει ένα νόστιμο φαγητό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για να μπορεί να νιώθει καλά κάθε μέρα που περνά. Ειδικά, για τους ανθρώπους σε ανάγκη που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, ένα γευστικό φαγητό τους δίνει πραγματικά τη δύναμη να συνεχίσουν», σημείωσε η Ειρήνη Μπαμπαρούτση Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος.


Προκειμένου να ενισχύσει το έργο των εθελοντών που στηρίζουν τις κοινωνικές κουζίνες στην Ελλάδα, η Knorr, παράλληλα, αναλαμβάνει τη δημιουργία σεμιναρίων μαγειρικής, με στόχο να βοηθήσει τους εθελοντές που μαγειρεύουν στις κοινωνικές κουζίνες να βελτιώσουν τις μαγειρικές ικανότητές τους. Τα σεμινάρια μαγειρικής θα διεξάγονται στις κοινωνικές κουζίνες σε συνεργασία με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», με απώτερο στόχο να κάνουν πιο πλούσια τη γεύση του φαγητού που σερβίρεται σε όσους βρίσκουν καταφύγιο σε αυτούς τους χώρους.


Η πρωτοβουλία όμως απευθύνεται και σε όσους εθελοντικά προσφέρουν στις κοινωνικές κουζίνες, αφού μέσω της Knorr θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις μαγειρικής πάνω στην τέχνη και τη χαρά της προετοιμασίας του φαγητού.