Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

Tο Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP στην πλημμυρισμένη Κινέτα

Δημοσιευμένο:

Μέσος όρος ανάγνωσης: 1 Λεπτό

Το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP έστησε «γέφυρα καθαρού ρούχου» για τους κατοίκους, αναλαμβάνοντας δωρεάν το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων τους.

SKIP- People washing a blanket

Το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip βρέθηκε στην Κινέτα αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, προσφέροντας βοήθεια στους πληγέντες της περιοχής. Όπως στη Μάνδρα (2017) και στο Μάτι (2018), έτσι και στην Κινέτα το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP έστησε «γέφυρα καθαρού ρούχου» για τους κατοίκους, αναλαμβάνοντας δωρεάν το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων τους.

Πολλοί κάτοικοι, έχοντας ενημερωθεί για τη δράση μας, έρχονταν στον σταθμό συλλογής του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip, που στεγάστηκε στο ΚΑΠΗ ΚΙΝΕΤΑΣ, ώστε να μας αφήσουν για πλύσιμο τα λασπωμένα τους ρούχα, ενώ για όσους κατοίκους η προσέλευση στον σταθμό ήταν δύσκολη λόγω των μεγάλων καταστροφών που είχαν υποστεί οι δρόμοι από τις πλημμύρες, η δράση μας πήρε μία διαφορετική μορφή ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες τους.

H κινητή μονάδα του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP, περνούσε καθημερινά, από τα σπίτια των κατοίκων που είχαν μεγάλη ανάγκη ώστε να περισυλλέξει τα ρούχα τους χωρίς να χρειάζεται εκείνοι να μεταφερθούν κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες στον σταθερό σταθμό συλλογής.

Ο κόσμος της περιοχής έχοντας αγκαλιάσει τη δράση μας, μας έδειχνε καθ’ όλο το διάστημα που ήμασταν εκεί, την ευγνωμοσύνη και την υποστήριξή του, δίνοντας μας ενέργεια να συνεχίσουμε!

SKIP Social Washing Machine Vehicle
Επάνω