Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

«Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» επεισόδιο παραγωγής BBC

Δημοσιευμένο:

Μέσος όρος ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Παρακολουθήστε σύγχρονες λύσεις απ’ όλο τον κόσμο που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση κρίσιμων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

ο chef του Ikaros Beach Resort & Spa

Η σειρά με τίτλο «Age of Change: The business of survival», παραγωγής του BBC StoryWorks Commercial Productions, που δημιουργήθηκε για λογαριασμό του WWF και άλλων συνεργατών, παρουσιάζει σύγχρονες λύσεις απ’ όλο τον κόσμο που αποσκοπούν στο να αντιμετωπίσουν κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα. Σε ένα από τα επεισόδιά της φιλοξενεί το πρόγραμμα «Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία», που υλοποιείται από το WWF Ελλάς και έχει από την πρώτη στιγμή τη στήριξη της Unilever Food Solutions Ελλάδας.

Η Unilever Food Solutions υποστηρίζει από το 2019 το πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο την εφαρμογή ορθών πρακτικών για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ελληνικά ξενοδοχεία μέσα από την καλύτερη διαχείριση των πρώτων υλών και τη δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας που αναδεικνύει την πραγματική αξία της τροφής.

φρούτα σε μπουφέ ξενοδοχείου

Το «Hotel Kitchen» ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 σε τρία ξενοδοχεία (Grecotel Cape Sounio, Aquila Rithymna Beach, Marriott Athens) και σημείωσε απόλυτη επιτυχία, αφού η σπατάλη τροφίμων μειώθηκε έως και 25%, ενώ παράλληλα μειώθηκαν οι δαπάνες, έως και 9% σε ένα από τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία. Η επιτυχία αυτή οδήγησε στη συμμετοχή 11 ακόμα ξενοδοχείων στο πρόγραμμα, σε Κρήτη, Ρόδο και Κω για τα έτη 2021-2022. Ένα από αυτά τα ξενοδοχεία είναι το Ikaros Beach Resort & Spa στην Κρήτη, που πρωταγωνιστεί και στο αντίστοιχο επεισόδιο της σειράς.

Η τολμηρή και πρωτοπόρα αυτή δράση, έδειξε ότι μέσα από την ευαισθητοποίηση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των επισκεπτών ενός ξενοδοχείου η νοοτροπία της σπατάλης μπορεί να αλλάξει – και μάλιστα χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, όχι μόνο περιβαλλοντικά, αλλά και οικονομικά και κοινωνικά.

chef μαγειρεύουν

Ο Θοδωρής Σακελλαρίου, General Manager της Unilever Food Solutions για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά «Σε μια εποχή ιστορική, λόγω της κλιματικής αλλαγής και των μεγάλων απειλών για τη βιωσιμότητα του πλανήτη, είμαστε υποχρεωμένοι να αποτελούμε ενεργό και δραστήριο μέρος αυτής ακριβώς της ιστορίας. Η δέσμευση της Unilever να μειώσει στο μισό όλα τα απόβλητα τροφίμων σε όλες τις δραστηριότητές της αλλά και να βοηθάει τους συνεργάτες της στην αντιμετώπιση της απώλειας τροφίμων στις δικές τους δραστηριότητες αποτελεί οδηγό των ενεργειών μας για ανάληψη δράσης. Δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα “Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία” του WWF Ελλάς, το οποίο τόσο εμείς όσο και τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή. Οι Έλληνες ξενοδόχοι και οι chef των ξενοδοχείων επέδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία θα έχει την ευκαιρία να τα δει όλος ο πλανήτης μέσω της σειράς με τίτλο “Age of Change: The business of survival”».

Η σειρά «Age of Change: The business of survival» θα προβάλλεται από τις 10 Νοεμβρίου 2022, και για τους επόμενους 12 μήνες, μέσω του site www.ageofchangeseries.co.uk.

Επάνω