Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

Κοινωνική Ντουλάπα Skip

Δημοσιευμένο:

Μέσος όρος ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Δεύτερη ζωή για τα ρούχα, καλύτερη ζωή για τον πλανήτη

I. Τσάτσαρη Βrand Manager Skip, Γ. Καρατζάς Μarketing Director Home Care EΛΑΪΣ–Unilever Ηellas logo - Λογότυπο Κοινωνική Ντουλάπα Skip

To Skip, το οποίο εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια φροντίζει και αναζωογονεί τα ρούχα μας, από σήμερα κάνει ένα ακόμη βήμα για την προστασία του πλανήτη μας. Μέσα από τη νέα πρωτοβουλία «Κοινωνική Ντουλάπα Skip», μάς καλεί να δώσουμε στα ρούχα μας δεύτερη ζωή ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Λογότυπο Κοινωνική Ντουλάπα Skip

Ο λόγος για τον οποίο η αγαπημένη μάρκα προχωράει σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία είναι ότι η βιομηχανία ρούχων κατατάσσεται σήμερα ως η 2η πιο ρυπογόνος στον κόσμο.

Κατά την παραγωγή των ρούχων απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, ενώ κάθε χρόνο περίπου 9 εκατομμύρια τόνοι ρούχων καταλήγουν σε χωματερές, προκαλώντας επιπλέον σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Γ. Καρατζάς Μarketing Director Home Care EΛΑΪΣ–Unilever Ηellas, I. Τσάτσαρη Βrand Manager Skip, Ν. Μπαλτάς Fabric Republic & Α. Πιλιτζίδου Fabric Republic

Τα ρούχα αυτά, αντί να γίνουν απορρίμματα, θα μπορούσαν να έχουν μια καλύτερη τύχη, ωφελώντας ταυτόχρονα τον πλανήτη μας. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία της Κοινωνικής Ντουλάπας Skip, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της οργάνωσης Fabric Republic: να συλλέγει ρούχα που δεν χρειαζόμαστε ή που δεν μας κάνουν και να τα προσφέρει σε ευπαθείς ομάδες ή να τα δίνει προς επαναξιοποίηση. Πρόκειται για μια σύγχρονη και αποτελεσματική εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας (ReUse, Upcycle, Recycle–επαναχρησιμοποίηση & ανακύκλωση), που αποτελεί μία από τις βασικές αρχές για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

I. Τσάτσαρη Βrand Manager Skip, Κ. Αλιφραγκή Μarketing Manager Laundry EΛΑΪΣ–Unilever Hellas photo3 - Κοινωνική Ντουλάπα Skip

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, το Skip συνεργάστηκε με γνωστούς street artists για να δημιουργήσει πρωτότυπες urban αισθητικής Κοινωνικές Ντουλάπες σε σχήμα T-shirt , που θα είναι τοποθετημένες της σε συγκεκριμένες περιοχές στην Αττική, όπως το «The Ellinikon Experience Park», ο Δήμος Αλίμου και άλλες.

Τα ρούχα που θα συλλέγονται από τις Κοινωνικές Ντουλάπες Skip θα πλένονται με απορρυπαντικά Skip και η Fabric Republic θα τα διαθέτει, καθαρά και ξεδιαλεγμένα, σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ντουλάπα του σπιτιού μας μετατρέπεται σε Κοινωνική Ντουλάπα και μας κάνει συμμέτοχους στη μεγάλη αυτή αλυσίδα προσφοράς στον άνθρωπο και τον πλανήτη.

 Κοινωνική Ντουλάπα Skip

Η Κοινωνική Ντουλάπα Skip αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Unilever για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτής, το υγρό απορρυπαντικό Skip στα λευκά μπουκάλια, που παράγεται στην Ελλάδα στο εργοστάσιο του Ρέντη, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • συσκευασίες φτιαγμένες από 35% ανακυκλωμένο πλαστικό*
  • 100% ανακυκλώσιμο μπουκάλι
  • σύνθεση με 100% φυσικής προέλευσης ένζυμα.
*

Εξαιρούνται το καπάκι και η ετικέτα

Επάνω