Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

Η Κοινωνική Ντουλάπα Skip γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια!

Δημοσιευμένο:

Μέσος όρος ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Μια πρωτοβουλία με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, που ξεπέρασε τους αρχικούς της στόχους!

social closet SKIP and Fabric Republic

Η Κοινωνική Ντουλάπα Skip κλείνει 1 χρόνο λειτουργίας και γιορτάζει για όλα τα ρούχα που βρήκαν δεύτερη ζωή. Μέσα από την πρωτοβουλία της Κοινωνικής Ντουλάπας Skip, η γνωστή μάρκα απορρυπαντικού σε συνεργασία με τον οργανισμό Fabric Republic, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στον σκοπό της, με στόχο να ανακυκλώσει πάνω από 10 τόνους ρούχα σε 1 χρόνο στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που έχουν στηθεί σε 5 κεντρικά σημεία της Αθήνας.
Οι Κοινωνικές Ντουλάπες Skip, αγκαλιάστηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό, με αποτέλεσμα να ξεπεραστούν οι στόχοι που τέθηκαν και μέχρι σήμερα:

  • Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 12,5 τόνοι ρούχων
  • Κι έχουν επωφεληθεί με ρουχισμό πάνω από 22.000 συνάνθρωποι και 95 φορείς

Παράλληλα, η Κοινωνική Ντουλάπα Skip διαθέτει και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, αφού μέσα από την δράση της συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος λόγω της μειωμένης εκπομπής CO2 για παραγωγή νέων ρούχων. Έτσι λοιπόν, στο πέρασμα του 1 έτους ο πλανήτης μας «γλύτωσε» από 664.220 κιλά CO2.

Συνεργάτης στο πρότυπο αυτό μοντέλο κυκλικής οικονομίας (ReUse, Upcycle, Recycle–επαναχρησιμοποίηση & ανακύκλωση) είναι η οργάνωση Fabric Republic. Τα ρούχα που συλλέγονται από τις Κοινωνικές Ντουλάπες πλένονται με απορρυπαντικά Skip και η Fabric Republic τα διαθέτει, καθαρά και ξεδιαλεγμένα, σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ντουλάπα του σπιτιού μας μετατρέπεται σε Κοινωνική Ντουλάπα και μας κάνει συμμέτοχους στη μεγάλη αυτή αλυσίδα προσφοράς στον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Οι Κοινωνικές Ντουλάπες Skip έχουν τοποθετηθεί στους Δήμους Αλίμου, Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας και Ζωγράφου, στο The Ellinikon Experience Park, καθώς και στο Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ). Κι επειδή τα μηνύματα του κόσμου για επιπλέον Κοινωνικές Ντουλάπες ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σύντομα, θα μπορείτε να βρείτε 5 νέες Κοινωνικές Ντουλάπες Skip στο χαρακτηριστικό σχήμα t-shirt σχεδιασμένες/φιλοτεχνημένες από street artists, εντός κι εκτός Αττικής, προσθέτοντας έτσι ακόμα περισσότερο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον μας.

Επάνω