Γρήγορη μετάβαση προς Περιεχόμενο

Πλανήτης & Κοινωνία

Ποτέ πριν ο κόσμος δεν είχε τόσο καθαρή εικόνα των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Σήμερα, η ανάγκη για δράση είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Γνωρίζουμε ότι ο ρόλος μας είναι σημαντικός. Είμαστε μια εταιρεία με μάρκες, καταναλωτικά αγαθά αλλά και ανθρώπινο δυναμικό κι έχουμε έναν ξεκάθαρο σκοπό: να κάνουμε την αειφορία καθημερινό τρόπο ζωής.

Μια δεκαετία πρωτοπορίας

Το 2010 θέσαμε σε εφαρμογή το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία (USLP), βάσει του οποίου αποδεικνύεται ότι η αειφορία και η επιτυχημένη πορεία μας συνδέονται άρρηκτα.

Στα δέκα χρόνια ζωής του Σχεδίου Δράσης μας για την Αειφορία (USLP) ο κόσμος άλλαξε. Τα προβλήματα που μας ενέπνευσαν να δράσουμε αποτελούν πλέον καθημερινότητα. Τα εμπλεκόμενα μέρη δεν θεωρούν πλέον τις δεσμεύσεις για αειφορία απλώς καλοδεχούμενες, αλλά δικαίως περιμένουν, να είναι απαραίτητες κι αναγκαίες. Μάθαμε πολλά στην πορεία μας. Και παρόλο που δεν τα κάναμε πάντα όλα σωστά, πιστεύουμε ότι παραμείναμε σταθεροί στο στόχο μας, να είμαστε πρωτοπόροι στα θέματα της αειφορίας, ορμώμενοι από τη βαθιά πίστη μας, ότι οι μάρκες με καλό σκοπό αναπτύσσονται, οι επιχειρήσεις με καλό σκοπό αντέχουν στο χρόνο και οι άνθρωποι με καλό σκοπό ευημερούν.

Είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, τόσο για την εταιρία μας, όσο και για τον κόσμο. Αντλώντας γνώση και δύναμη από την USLP εμπειρία μας, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα στο οποίο οι προμηθευτές μας, οι πελάτες μας και οι καταναλωτές θα συμμετέχουν στο δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Μια νέα συμφωνία - για την κοινωνία και τον πλανήτη

Θέλουμε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας και να τελειοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο φέρουμε σε πέρας τις εργασίες μας. Η εταιρική στρατηγική «Πυξίδα» της Unilever θεσπίζει τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε αυτή τη φιλοδοξία, πραγματικότητα.

Η Πυξίδα της Unilever θέτει την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων μερών στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε.

Ενισχύει την αδιαπραγμάτευτη σπουδαιότητα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεσπίζει φιλόδοξα προγράμματα δράσης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων της εποχής μας, εκμεταλλευόμενη το μέγεθος και τον αντίκτυπο που έχουν οι μάρκες μας ενώ προχωρά ακόμα πιο πέρα, υλοποιώντας στόχους, εντός χρονικών ορίων, με θετικό αντίκτυπο.

Το όραμά μας εν δράσει

Έχουμε το μέγεθος, την ικανότητα και τη θέληση να προσφέρουμε στον πλανήτη και στην κοινωνία μια ουσιαστική και θετική πρόταση-αλλαγή που θα αντέξει στον χρόνο. Αλλάζουμε, αναλαμβάνουμε δράση και υποστηρίζουμε τις δράσεις των άλλων.

Μάθετε περισσότερα για τους τομείς στους οποίους αναλαμβάνουμε δράση.

section.skipThisSection

Βελτίωση της υγείας του πλανήτη

Βελτίωση της υγείας του πλανήτη

Με τον πλανήτη να βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, αναλαμβάνουμε να επουλώσουμε τα τραύματα, ώστε να σταματήσουμε την καταστροφή και να αποκαταστήσουμε την υγεία του. Αυτός είναι ο λόγος που υιοθετούμε μια σειρά νέων, φιλόδοξων δράσεων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της φύσης.

section.skipThisSection

Βελτίωση της υγείας, της αυτοπεποίθησης και της ευημερίας των ανθρώπων

Βελτίωση της υγείας, της αυτοπεποίθησης και της ευημερίας των ανθρώπων

Καθώς είμαστε η μόνη πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με ευρύ χαρτοφυλάκιο στην Ομορφιά & την Προσωπική Φροντίδα, την Οικιακή Φροντίδα, τα Τρόφιμα και τα Αναψυκτικά, έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε μεγάλες αλλαγές τόσο στην υγεία, στην υγιεινή όσο και στη διατροφή.

section.skipThisSection

Συμβολή για έναν πιο δίκαιο κόσμο χωρίς αποκλεισμούς

Συμβολή για έναν πιο δίκαιο κόσμο χωρίς αποκλεισμούς

Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας που πραγματικά δεν θα αποκλείει κανένα. Πιστεύουμε ότι η συνεισφορά μας μπορεί να είναι πολύτιμη αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο, δημιουργώντας ευκαιρίες μέσω της κοινωνικής ένταξης και προετοιμάζοντας τους ανθρώπους για το εργασιακό του μέλλον.

section.skipThisSection
A landscape photograph of a lush, green forest

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Θα προβούμε σε κινήσεις για τη βελτίωση της υγείας του πλανήτη. Αναλαμβάνοντας κλιματική δράση. Προστατεύοντας και αναγεννώντας τη φύση. Δημιουργώντας έναν κόσμο χωρίς απόβλητα.

Θα συνεισφέρουμε στην ύπαρξη ενός πιο δίκαιου κόσμου, με περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης. Θέτοντας την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Διαμορφώνοντας τις επιχειρησιακές δραστηριότητές μας ώστε να βελτιώσουμε ουσιαστικά τα πρότυπα διαβίωσης και να προετοιμάσουμε τους ανθρώπους για μελλοντική επαγγελματική απασχόληση.

Παράλληλα, θα βελτιώσουμε την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. Οι μάρκες μας θα βρίσκονται στην καρδιά αυτού του έργου, εκεί που βρίσκονταν, άλλωστε, από την αρχή της δημιουργίας τους.

Ξέρουμε ότι αυτές οι δράσεις θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Επίσης, ξέρουμε ότι όλες οι προκλήσεις απαιτούν δράσεις μεγαλύτερες από τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει μια επιχείρηση από μόνη της.

Μερικές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για θετικό αντίκτυπο βρίσκονται στην εφοδιαστική μας αλυσίδα και στις κοινότητες με τις οποίες συνδεόμαστε. Γι' αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε το μέγεθος και την επιρροή της Unilever, για να επηρεάσουμε τις επαγγελματικές πρακτικές και πολιτικές των συνεργατών μας και των οικονομιών όπου δραστηριοποιούμαστε.

Για όλους εμάς, που οραματιζόμαστε έναν πιο δίκαιο κόσμο, με περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης, αλλά κι έναν υγιή πλανήτη, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Ας δράσουμε τώρα.

Πλανήτης και κοινωνία | Ελλάδα

Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για την Αειφορία της Unilever (USLP), έχει τρεις μεγάλους στόχους: τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας για περισσότερους από 1 δισεκ. ανθρώπους, τη μείωση στο μισό του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της εταιρείας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για εκατομμύρια ανθρώπους.

Το πρόγραμμα αειφορίας υλοποιείται τόσο σε εταιρικό επίπεδο όσο και από πολλές «μάρκες με σκοπό», όπως η Klinex, το Skip, η AIM, η Hellmann’s, το lifebuoy, το Dove κ.ά. Μάθετε για τις δράσεις μας στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε ότι ο ρόλος μας είναι σημαντικός. Είμαστε μια εταιρεία με μάρκες, καταναλωτικά αγαθά αλλά και ανθρώπινο δυναμικό κι έχουμε έναν ξεκάθαρο σκοπό: να κάνουμε την αειφορία καθημερινό τρόπο ζωής. Αυτός είναι ο επιχειρηματικός μας στόχος, η έμπνευσή μας και ο λόγος που δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε ό,τι κάνουμε.

Στόχος μας να κάνουμε την αειφορία καθημερινό τρόπο ζωής.

Επισκεφτείτε το Planet & Society στον διεθνή ιστότοπό μας unilever.com

Ας αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο, μαζί Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο μαζί.

Ας δραστηριοποιηθούμε στα θέματα που μας απασχολούν