Ποτέ πριν ο κόσμος δεν είχε τόσο καθαρή εικόνα των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Σήμερα, η ανάγκη για δράση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Γνωρίζουμε ότι ο ρόλος μας είναι σημαντικός. Είμαστε μια εταιρεία με μάρκες, καταναλωτικά αγαθά αλλά και ανθρώπινο δυναμικό κι έχουμε έναν ξεκάθαρο σκοπό: να κάνουμε την αειφορία καθημερινό τρόπο ζωής.

Μια πρωτοποριακή δεκαετία

Το 2010 θέσαμε σε εφαρμογή το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία (USLP), βάσει του οποίου αποδεικνύεται ότι η αειφορία και η επιτυχημένη πορεία μας συνδέονται άρρηκτα.

Στα δέκα χρόνια ζωής του Σχεδίου Δράσης μας για την Αειφορία (USLP) ο κόσμος άλλαξε. Τα προβλήματα που μας ενέπνευσαν να δράσουμε αποτελούν πλέον καθημερινότητα. Τα εμπλεκόμενα μέρη δεν θεωρούν πλέον τις δεσμεύσεις για αειφορία απλώς καλοδεχούμενες, αλλά δικαίως περιμένουν, , να είναι απαραίτητες κι αναγκαίες. Μάθαμε πολλά στην πορεία μας. Και παρόλο που δεν τα κάναμε πάντα όλα σωστά, πιστεύουμε ότι παραμείναμε σταθεροί στo στόχο μας, να είμαστε πρωτοπόροι στα θέματα της αειφορίας, ορμώμενοι από τη βαθιά πίστη μας, ότι οι μάρκες με καλό σκοπό αναπτύσσονται, οι επιχειρήσεις με καλό σκοπό αντέχουν στο χρόνο και οι άνθρωποι με καλό σκοπό ευημερούν.

Είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, τόσο για την εταιρία μας, όσο και για τον κόσμο. Αντλώντας γνώση και δύναμη από την USLP εμπειρία μας, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα στο οποίο οι προμηθευτές μας, οι πελάτες μας και οι καταναλωτές θα συμμετέχουν στο δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Μια καινούρια συμφωνία – με την κοινωνία και τον πλανήτη

Θέλουμε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας και να τελειοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο φέρουμε σε πέρας τις εργασίες μας. Η εταιρική στρατηγική Πυξίδα της Unilever θεσπίζει τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε αυτή τη φιλοδοξία, πραγματικότητα.

Η Πυξίδα της Unilever θέτει την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων μερών στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε.

Ενισχύει την αδιαπραγμάτευτη σπουδαιότητα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεσπίζει φιλόδοξα προγράμματα δράσης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων της εποχής μας, εκμεταλλευόμενη το μέγεθος και τον αντίκτυπο που έχουν οι μάρκες μας ενώ προχωρά ακόμα πιο πέρα, υλοποιώντας στόχους, εντός χρονικών ορίων, με θετικό αντίκτυπο.

Το όραμά μας εν δράσει

Έχουμε το μέγεθος, την ικανότητα και τη θέληση να προσφέρουμε στον πλανήτη και στην κοινωνία μια ουσιαστική και θετική πρόταση-αλλαγή που θα αντέξει στον χρόνο. Αλλάζουμε, αναλαμβάνουμε δράση και υποστηρίζουμε τις δράσεις των άλλων.

Μάθετε περισσότερα για τους τομείς στους οποίους αναλαμβάνουμε δράση.Θα προβούμε σε κινήσεις για τη βελτίωση της υγείας του πλανήτη. Αναλαμβάνοντας κλιματική δράση. Προστατεύοντας και αναγεννώντας τη φύση. Δημιουργώντας έναν κόσμο χωρίς απόβλητα.

Θα συνεισφέρουμε στην ύπαρξη ενός πιο δίκαιου κόσμου, με περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης. Θέτοντας την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Διαμορφώνοντας τις επιχειρησιακές δραστηριότητές μας ώστε να βελτιώσουμε ουσιαστικά τα πρότυπα διαβίωσης και να προετοιμάσουμε τους ανθρώπους για μελλοντική επαγγελματική απασχόληση.

Παράλληλα, θα βελτιώσουμε την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. Οι μάρκες μας θα βρίσκονται στην καρδιά αυτού του έργου, εκεί που βρίσκονταν, άλλωστε, από την αρχή της δημιουργίας τους.

Ξέρουμε ότι αυτές οι δράσεις θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Επίσης, ξέρουμε ότι όλες οι προκλήσεις απαιτούν δράσεις μεγαλύτερες από τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει μια επιχείρηση από μόνη της.

Μερικές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για θετικό αντίκτυπο βρίσκονται στην εφοδιαστική μας αλυσίδα και στις κοινότητες με τις οποίες συνδεόμαστε. Γι' αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε το μέγεθος και την επιρροή της Unilever, για να επηρεάσουμε τις επαγγελματικές πρακτικές και πολιτικές των συνεργατών μας και των οικονομιών όπου δραστηριοποιούμαστε.

Για όλους εμάς, που οραματιζόμαστε έναν πιο δίκαιο κόσμο, με περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης, αλλά κι έναν υγιή πλανήτη, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Ας δράσουμε τώρα.

Αναλάβετε και οι ίδιοι δράση. Βοηθήστε μας να επιτύχουμε το όραμά μας.

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας