Κλιματική δράση

Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο η υγεία του πλανήτη είναι εξίσου σημαντική με τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

Μεταβαίνουμε στην ανανεώσιμη ενέργεια για όλες τις λειτουργίες μας, βρίσκοντας νέες πηγές χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα, αλλάζουμε τη σύνθεση των προϊόντων μας για να προσφέρουμε νέες, εναλλακτικές συνθέσεις με βάση τα φυτά, όπως vegan τρόφιμα και προϊόντα καθαρισμού που δεν περιέχουν ορυκτά καύσιμα.

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές ρύπων στην παραγωγή των προϊόντων μας έως το τελικό σημείο πώλησης (ράφι) μέχρι το 2039. Δηλαδή 11 χρόνια νωρίτερα από την προθεσμία του 2050 που ορίζεται στη διεθνή Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.

Προστασία και αναγέννηση της φύσης

Φιλοδοξούμε με τόλμη να μεταμορφώσουμε την εφοδιαστική αλυσίδα μας, καθώς και να εξαλείψουμε την αποψίλωση των δασών έως το 2023. Αυτό, όμως, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, καθώς εξαρτόμαστε από τη συνέργεια με τους συνεργάτες μας, τους προμηθευτές μας και τους μικροκαλλιεργητές ανά τον κόσμο για να προάγουμε την αναγκαία συστημική αλλαγή. Οι μάρκες μας έχουν διαθέσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την επίτευξη των στόχων μας που αφορούν το κλίμα και τη φύση, ενώ παράλληλα δρούμε με διαφάνεια, αξιοποιούμε την τεχνολογία και εφαρμόζουμε νέες Αρχές Αναγεννητικής Γεωργίας για να ενισχύσουμε το εισόδημα των αγροτών, να εξασφαλίσουμε για όλους δίκαια και βιώσιμα μέσα βιοπορισμού και να αντιμετωπίσουμε τα επείγοντα κλιματικά και οικολογικά ζητήματα.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.

Ένας κόσμος χωρίς απορρίματα

Η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής μας για έναν κόσμο χωρίς απορρίματα.

Έχουμε θέσει φιλόδοξους και αλληλένδετους στόχους για τη μείωση του αποτυπώματος των απορριμμάτων μας. Αυτοί περιλαμβάνουν στόχους που αφορούν τα πλαστικά και τις συσκευασίες, τα απορρίματα από τις τροφές και τα απόβλητα από τα εργοστάσια και τις λειτουργίες μας.

Για να έχει επιτυχία η στρατηγική μας, είναι απαραίτητο να περιορίσουμε απόβλητα και απορρίματα νοικοκυριών, βρίσκοντας παράλληλα καινοτόμους τρόπους για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των υλικών σε ένα κυκλικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.

Διατροφή με θετικό πρόσημο

Το παγκόσμιο διατροφικό σύστημα έχει αλλοιωθεί. Στοχεύουμε στο να αποκατασταθεί.

Ως μία από τις ηγέτιδες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών παγκοσμίως, με μεγάλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων σε Τρόφιμα & Ροφήματα, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου διατροφικού συστήματος που θα είναι δίκαιο για όλους. Όσο περισσότερο αναπτυσσόμαστε, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να υλοποιήσουμε την αλλαγή.

Η δέσμευση Future Foods είναι το νέο τολμηρό σύνολο δράσεών μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν πιο υγιεινές, διατροφικές συνήθειες και να μειώσουμε τον αντίκτυπο που έχει η αλυσίδα παραγωγής των τροφίμων στο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.

Υγεία και ευεξία

Πιστεύουμε ότι η πρόσβαση στην καλή υγεία πρέπει να αποτελεί δικαίωμα, όχι προνόμιο. Συλλογικά, η κοινωνία έχει τη γνώση να επεμβαίνει σε αυτά τα προβλήματα: κανείς δεν πρέπει να υπολείπεται και να στερείται αυτών.

Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθος και την απήχηση των μαρκών μας για να βελτιώσουμε την υγεία, την ευεξία και την κοινωνική ένταξη των ανθρώπων.

Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε όχι μόνο μέσω καλύτερων και περισσότερο καινοτόμων προϊόντων, αλλά και καταργώντας αποκλεισμούς που θέτουν συχνά, σημαντικά εμπόδια για τους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.

Ισότητα, διαφορετικότητα και κοινωνική ένταξη

Θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο στον οποίο κανείς δεν θα μένει πίσω. Ακόμα δεν το έχουμε καταφέρει. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και αμεροληψία.

Γι' αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να γίνουμε φάρος διαφορετικότητας και ένταξης, χρησιμοποιώντας τις δραστηριότητές μας και την επιρροή μας, για να καταρρίψουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες στους χώρους εργασίας μας, στις αλυσίδα εφοδιασμού και διανομής, καθώς και στην κοινωνία γενικότερα.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.

Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης

Πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας και είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης σε όλη την γραμμή παραγωγής μας.

Διασφαλίζουμε ότι οι εργαζόμενοί μας λαμβάνουν μισθό που τους επιτρέπει να ζουν αξιοπρεπώς και εστιάζουμε πέρα από την επιχείρησή μας, στους συνεργάτες και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που μας παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες, διασφαλίζοντας ότι απολαμβάνουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και έχουν τη σωστή υποστήριξη για να αναπτυχθούν.

Έχουμε θέσει ξεκάθαρους στόχους που θα μας βοηθήσουν να προάγουμε την παγκόσμια ισότητα.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.

Μελλοντικές ευκαιρίες απασχόλησης

Το μέλλον της απασχόλησης δεν έχει να κάνει μόνο με δεδομένα, ρομπότ και αλγόριθμους – στην ουσία έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Οραματιζόμαστε ξεκάθαρα αυτό το μέλλον έχοντας στο νου μας, την εικόνα ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι ευημερούν.

Όλοι έχουν δικαίωμα στην εποικοδομητική εργασία κι εμείς λαμβάνουμε σημαντικά μέτρα ώστε να εφοδιάσουμε τόσο τους ανθρώπους μας όσο και τους άλλους με τα απαραίτητα για το μέλλον.

Καθώς το τοπίο της εργασίας αλλάζει, φροντίζουμε ώστε ο καθένας να έχει τα απαραίτητα εφόδια που θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί και να εξελιχθεί – και εν τέλει να ακμάσει– είτε μέσω μιας νέας σταδιοδρομίας είτε με έναν διαφορετικό τρόπο εργασίας ή επανεκπαίδευσης.

Αυτές οι ενέργειές μας βοηθούν τους πάντες να συμβαδίζουν με τις αλλαγές και να συνεχίζουν να εργάζονται με καλές προοπτικές.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.

Υπεύθυνη επιχείρηση

Οι θεμελιώδεις αρχές της υπεύθυνης επιχείρησής μας αποτελούν τον πυλώνα σε οτιδήποτε κάνουμε.

Έχουμε ισχυρές αξίες και σαφή πρότυπα και πολιτικές, ώστε να διασφαλίζουμε ότι οι εργαζόμενοί μας όχι μόνο ενεργούν σωστά, αλλά κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Περιμένουμε από τον καθένα στη Unilever να ταυτίζεται με τα υψηλά δεοντολογικά μας πρότυπα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα βιώνουν τις αξίες μας στη δουλειά τους – ακεραιότητα, σεβασμός, υπευθυνότητα και πρωτοπορία – αλλά επίσης θα επαγρυπνούν, θα τις διεκδικούν και θα τις υπερασπίζονται με σθένος καθώς θα αισθάνονται ότι μπορούν να μιλήσουν άνετα και με αυτοπεποίθηση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στόχος μας είναι να έχουμε θετική επιρροή στην αλυσίδα παραγωγής μας, συνεργαζόμενοι με τους προμηθευτές, τους διανομείς και άλλα, τρίτα πρόσωπα για να θέσουμε ψηλότερα τον πήχη σε ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η καταπολέμηση της δωροδοκίας και της διαφθοράς.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι παγκόσμια και αμετάβλητα. Όμως ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα υπονομεύοντάς τα.

Όλες μας οι λειτουργίες, επιχειρησιακές και επαγγελματικές, διέπονται από βαθιά και αδιάλλακτη δέσμευση στο σεβασμό και την προάσπιση όλων των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν ριζικά, οι αιτίες που καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξαλειφθούν οι ανισότητες που τα υπονομεύουν.

Διαβάστε περισσότερα στον διεθνή ιστότοπό μας.
Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας