Αρωματικές ουσίες

Οι αρωματικές ουσίες μπορούν να μας προκαλέσουν διάφορα συναισθήματα. Η οικία και ευχάριστη μυρωδιά του σπιτιού προέρχεται εν μέρει από τα καθαριστικά προϊόντα και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε.

Woman smelling fragrances

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν τα αρωματισμένα προϊόντα. Για τη δημιουργία τους, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά υψηλής ποιότητας συστατικά που ανταποκρίνονται στις παγκόσμιες προδιαγραφές που έχει θέσει η ∆ιεθνής Ένωση Έρευνας Αρωµατικών Ουσιών (IFRA). Εκτός αυτού, εφαρμόζουμε τις δικές μας αυστηρές εσωτερικές προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίζουμε ότι όλα τα συστατικά είναι ασφαλή για χρήση. Συχνά προχωράμε πέρα από τους τοπικούς κανονισμούς και, σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτούμε από τους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας να ικανοποιούν αυτές τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Οι προτιμήσεις σε αρώματα διαφέρουν ανά τον κόσμο και η δημιουργία αρωματισμένων προϊόντων που απολαμβάνουν οι καταναλωτές είναι ένας συνδυασμός τέχνης και επιστήμης. Οι ομάδες μας συνεργάζονται στενά με κορυφαίους οίκους αρωμάτων για την ανάπτυξη σαγηνευτικών αρωματικών ουσιών για χρήση στα προϊόντα μας.

Η προσέγγισή μας ως προς ορισμένα συγκεκριμένα συστατικά αρωματικών ουσιών

  • Οι μόσχοι παρέχουν αρωματικές νότες μακράς διαρκείας. Οι συνθετικοί μόσχοι, όπως οι νιτρομόσχοι και οι πολυκυκλικοί μόσχοι (PCM), αναπτύχθηκαν ως ηθικές εναλλακτικές των ζωικών μόσχων. Διακόψαμε τη χρήση συνθετικών νιτρομόσχων, επειδή έχουν την τάση να συσσωρεύονται στο περιβάλλον. Όταν είναι εφικτό, χρησιμοποιούμε εναλλακτικές προς τους πολυκυκλικούς μόσχους, οι οποίες παρέχουν παρόμοιες αρωματικές νότες μακράς διαρκείας.
  • Δεν χρησιμοποιούμε φθαλικό διαιθύλιο (DEP), το οποίο είναι ένα διαλυτικό που χρησιμοποιείται για την ανάμειξη αρωματικών συστατικών. Αντιθέτως, ακολουθούμε άλλες μεθόδους για το συνδυασμό των αρωματικών συστατικών.
  • Το lyral είναι ένα κοινό αρωματικό συστατικό με λουλουδάτες νότες. Βάσει των νέων αποδεικτικών στοιχείων για τα αυξανόμενα ποσοστά αλλεργιών, διακόψαμε τη χρήση του lyral στην ανάπτυξη των νέων αρωματικών ουσιών μας και στόχος μας είναι να το καταργήσουμε από τις υπάρχουσες αρωματικές συνθέσεις έως τα μέσα του 2017.

Τι κάνει η Unilever;

Τι ποσότητες αρωματικών ουσιών χρησιμοποιεί η Unilever στα προϊόντα της;

Μπορεί να χρειαστούν δεκάδες συστατικά για τη δημιουργία ενός μοναδικού αρώματος για ένα αποσμητικό ή ένα σαμπουάν. Ωστόσο, στα προϊόντα μας χρησιμοποιούμε μόνο μικρές ποσότητες αρωματικών ουσιών σε σχέση με τα επίπεδα που χρησιμοποιούνται στα αρώματα. Η συγκέντρωση αρωματικών ουσιών στα προϊόντα της Unilever κυμαίνεται συνήθως από 0,2% έως 1,5% και είναι παρόμοια με τη μέση περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια αρκετών φυσικών προϊόντων, όπως η λεβάντα και ο φλοιός πορτοκαλιού.

Αναπτύσσουμε τεχνολογίες που μας βοηθούν να εφαρμόζουμε στην πράξη την αρχή του ότι «το λιγότερο είναι περισσότερο». Για παράδειγμα, έχουμε αναπτύξει τη λεγόμενη τεχνική της «ενθυλάκωσης», όπου η αρωματική ουσία διατηρείται στο προϊόν έως τη χρήση του, οπότε και εκλύεται με τη βοήθεια ενός εναύσματος -όπως η υγρασία, το ηλιακό φως, η θερμότητα ή η τριβή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που παίρνετε ένα πουκάμισο από τη ντουλάπα σας, αυτό εξακολουθεί να μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα, παρόλο που το πλύνατε ολόκληρες εβδομάδες πριν.

Κατασκευάζει η Unilever μη αρωματισμένα προϊόντα ή προϊόντα χωρίς αρωματικές ουσίες;

Ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν τα μη αρωματισμένα προϊόντα ή τα προϊόντα χωρίς αρωματικές ουσίες, είτε επειδή τους αρέσουν περισσότερο είτε επειδή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους μπορεί να είναι αλλεργικό σε κάποια αρωματικά συστατικά. Γι' αυτόν το λόγο αναπτύξαμε μια σειρά «ευαίσθητων» προϊόντων ή προϊόντων χωρίς αρωματικές ουσίες. Συνθέτουμε όλες τις αρωματικές ουσίες μας με επιμέλεια και διασφαλίζουμε τον προσεκτικό έλεγχο όλων των αρωματικών συστατικών που είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργίες. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συστατικά των προϊόντων της Unilever, επικοινωνήστε με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας μας.

Πίσω στην κορυφή

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πάντα σε επαφή με όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με την Unilever και τους ειδικούς μας ή βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Επικοινωνηστε μαζι μας